Mali: Smanjen broj divljih taksista na aerodromu, uskoro još manje

Gradonačelnik sa direktorom aerodroma

Mali: Smanjen broj divljih taksista na aerodromu, uskoro još manje

Beograd -
Prema njegovim rečima, neki od divljih taksista imaju i po više od 50 prekršajnih prijava, pa će se raditi na tome da te prijave budu procesuirane na pravi način, a oni koji naprave prekršaj kaženjeni

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je u poslednja dva meseca broj divljih taksista na aerodromu "Nikola Tesla" smanjen sa oko 100 na desetak i najavio dalje mere kako bi taj problem u potpunosti bio rešen.

Mali je, nakon obilaska sa direktorom aerodroma Sašom Vlaisavljevićem, gde je razgovarao sa dežurnim komunalnim policajcima, rekao da je uveren da u sledećih nekoliko meseci divljih taksista na aerodromu uopšte neće biti.

"Divljih taksista u sledećih nekoliko nedelja ili meseci sigurno više neće biti i ovo će biti mnogo sigurnije mesto za goste Beograda i Beograđane koji dolaze u grad", rekao je Mali. On je najavio da će izmenama Zakona o komunalnoj policiji komunalni policajci moći da privedu kod sudije za prekršaje lice koje uhvate u nelegalnoj vožnji.

"Izmene Zakona o komunalnoj policiji doprineće njenoj većoj efikasnosti. Želimo veći broj komunalnih policajaca na ulicama i na aerodromu", rekao je Mali i dodao da se na aerodromu uvek nalazi više od 10 komunalnih policajaca.

Gradonačelnik je dodao da je u odnosu na njegovu poslednju posetu aerodromu pre dva meseca mnogo urađeno u borbi protiv divljih taksista. Mali im je poručio "da aerodrom nije njihov, već da pripada svim građanima Beograda i Srbije i njihovim gostima", pa stoga nadležni neće dozvoliti da njihova prva ili poslednja impresija o Beogradu "bude loša i vezana za prevare divljih taksista".

Prema njegovim rečima, neki od divljih taksista imaju i po više od 50 prekršajnih prijava, pa će se raditi na tome da te prijave budu procesuirane na pravi način, a oni koji naprave prekršaj kaženjeni. Na pitanje da li bi izmenama navedenog zakona komunalna policija mogla da oduzima vozila divljim taksistima, Mali je rekao da se to radi u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim inspekcijama.

Gradonačelnik je obećao da se, iako je dosta urađeno u borbi protiv divljih taksista na aerodromu, neće na tome stati što je i pokazano u prethodna dva meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track