MOHAMED AL ABAR: Beograd postaje regionalni centar, kog će drugi gradovi kopirati
Foto: Mipim (dobili Smo Na Mail)

Gradnja stambenih kula na leto

MOHAMED AL ABAR: Beograd postaje regionalni centar, kog će drugi gradovi kopirati

Beograd -
Gradovi današnjice, da bi preživeli i da bi se razvijali, moraju da imaju mešavinu koja čini život. Kada čujem komentare stranaca o Beogradu čujem da je to jedan od najboljih gradova sada za rad i zivot, rekao je Al Abar na svetsom sajmu za investicije i gradnju u Kanu

KAN - Trećeg dana sajma MIPIM 2015 u Kanu, na štandu kompanije "Eagle hils", koja gradi Beograd na vodi, projekat koji ce biti smešten u samom centru starog dela Beograda, razgovore sa velikim brojem zainteresovanih, vodili su Mohammed al Abbar, član odbora kompanije " Eagle hils", gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Džordž Efstatiou, glavni arhitekta kule Beograd, koji je između ostalog gradio kulu Burdz kalifa u Dubaiju.

Mohamed Alabar obraćajući se novinarima srpskih medija koji prate MIPIM rekao je da se Eagle hils sprema da počne sa gradnjom stambenih kula na leto, kao i da su druge zgrade i tržni centar u procesu izrade dizajnerskog rešenja.

Foto: Mipim
Foto: Mipim

- Gradovi današnjice, da bi preživeli i da bi se razvijali, moraju da imaju mešavinu koja čini život, to je život na ulici, u parkovima, kancelarijama , tržnim centrima...ako hoćete da napravite taj spoj, morate da budete sigurni da postoji harmonija među tim elementima, i da sve mora da se uklopi u kulturu grada u kome gradite. Kada čujem komentare stranaca o Beogradu čujem da je to jedan od najboljih gradova sada za rad i zivot. Beograd postaje regionalni centar, brže nego sto smo mislili, i biće dobar primer koji ce drugi gradovi moći da kopiraju", istakao je Al Abar.

Džordž Efstatiou, glavni dizajner kule Beograd istakao je da nikad nije bio u Beogradu ali svaki put kada nesto dizajnira bavi se prvo generalnom slikom, a u sledećoj fazi razmišlja o kulturnim elementima grada u kome gradi.

Foto: Mipim
Foto: Mipim

- Naše zgrade širom sveta postaju simboli tih gradova u kojima su rađene, kao sto su zgrada Džon Henkok u Čikagu i Burdž kalifa u Dubaiju. Veoma smo ponosni sto u našem timu imamo Beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom, osvajala je nagrade širom sveta za svoja dizajnerska rešenja. Ona je radila i unutrašnji dizajn kule Burdz kalifa u Dubaiju. Svi smo uzbuđeni sto sada radimo u Beogradu. Ta kula ce biti naša beba, nešto čime ćemo se svi ponositi", zaključio je Efstatiou.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali najavio je početak prodaje stanova u prvim stambenim kulama već početkom sledeće nedelje.

Foto: Mipim
Foto: Mipim

"Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledeće nedelje objaviti sve detalje. Prodaja stanova u ove prve dve kule počinje u ponedeljak, nakon toga ide objava za dizajnersko rešenje hotela sa pet zvezdica, koji će doprineti lepoti ovog dela grada".

Maketa dve stambene zgrade, koja je izlozena na sajmu MIPIM, sledeće nedelje seli se u Beograd i bice izložena u BW galeriji, u Karađorđevoj ulici.

Foto: Mipim
Foto: Mipim

Podsetimo MIPIM je svetski sajam za investicije i nekretnine koji se svake godine održava u ovom francuskom gradu. Dvadeset hiljada učesnika iz gotovo 100 zemalja jednom godišnje sastane se na Rivijeri i u četiri dana dogovaraju poslove s preko 4000 globalnih investitora, 170 hotelskih grupacija, sa 6700 kompanija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track