Najnovije vesti

ISPOVEST PRETUČENOG PROFESORA: Komunalci su me udarali kolenom i pesnicama po kičmi!
Foto: Printskrin

Skandalozno: Komunalci nasrnuli i na Milinka Ćetkovića

ISPOVEST PRETUČENOG PROFESORA: Komunalci su me udarali kolenom i pesnicama po kičmi!

Beograd
Komunalni policajci su mi zavrtali ruku, pretresali torbu i zadali su mi nekoliko udaraca kad su me izvodili iz autobusa, kaže Milinko Ćetković

BEOGRAD - Komunalni policajci su me vukli i zavrtali ruku. Jedan od njih me je udario kolenom u donji deo kičme, a kad su me nasilno izgurali iz autobusa, dobio sam snažan udarac pesnicom u leđa.

Ovo za Kurir priča Milinko Ćetković, profesor u jednoj srednjoj školi u Beogradu. On se u četvrtak vozio u autobusu na liniji 860 oko 15.30, kad je na Obrenovačkom putu, na raskršću za Železnik i Makiš, u vozilo ušla kontrola koja je pozvala komunalne policajce.

- Imao sam mesečnu kartu, ali nisam hteo da im pokažem iz revolta jer autobusi na toj liniji svakog dana stoje po 20 minuta dok kontrolori ne pregledaju karte. Zbog tog maltretiranja, koje je nezakonito, više puta sam kasnio na posao - dodaje Milinko.

On kaže da je komunalnoj policiji stavio do znanja da će im kartu pokazati kad autobus krene.

- Rekao sam im: „Odakle vam pravo da svakog dana zadržavate 100 ljudi“. Oni se nisu obazirali, unosili su mi se u facu. Pokušali su da me izbace, ali sam se držao za šipku. Nasilno su me izgurali, a jedan od njih me je udario u leđa - ističe Ćetković i dodaje:


- Vikali su: „Ruke gore“ i pretresli su me kao da sam kriminalac. Kad sam se sagnuo da iz torbe koja mi je ispala izvadim ličnu kartu, dobio sam udarac u leđa pesnicom. Jedan od njih je uzeo torbu i počeo da pretura po njoj. Na silu su me odvukli do kola, gde je nastavljeno maltretiranje.

Ćetković kaže da je protiv komunalaca podneo prijavu.

- U komunalnoj policiji i kabinetu gradonačelnika Beograda potražio odgovor da li komunalci smeju da zaustave autobus i usmeno mi je rečeno da na to nemaju pravo.

 

http://www.youtube.com/watch?v=IQjo5i5D2Ns

Komunalna policija
SVE PO ZAKONU

Nikola Ristić, načelnik komunalne policije Beograda, potvrdio nam je da je upoznat s ovim slučajem.- Nije bilo prekoračenja sile. Komunalna policija je postupila u skladu s ovlašćenjima.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...