NOĆ U BEOGRADU: U dve saobraćajke jedan poginuo, četvoro povređeno
Foto: Zorana Jevtić

Hitna pomoć

NOĆ U BEOGRADU: U dve saobraćajke jedan poginuo, četvoro povređeno

Beograd -
Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 115 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, navela je Macura

BEOGRAD- Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima je jedna osoba poginula, a četiri povređene, od kojih jedna teže, izjavila je portpartol Hitne pomoći Nada Macura.

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene, od kojih jedna teže, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 05.10 časova na autoputu u delu od aerodroma ka centru Beograda, rekla je Macura.

Macura je istakla da su sve tri osobe bugarski državljani i da jepoginuo muškarac star oko 60 godina, koji je ispao iz vozila i konstatovana je njegova smrt.

Teško je povređen mladić star oko 21 godinu, koji je zadobio otvoreni prelom desne potkolenice, zatvoreni prelom desne podlaktice i istegnuće vrata, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, kazala je Macura.Muškarac star oko 45 godina zadobio je povredu grudnog koša, razderotinu slabinskog dela leđa i posekotinu na glavi, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je portparol Hitne pomoći.

Kako je prenela RTS, saobraćajna nesreća se dogodila na autoputu Šid - Beograd u smeru ka gradu, kada je automobil udario u zaštitnu ogradu i prevrnuo se. Saobraćaj je usporen zbog stvaranja duge kolone, dok je u toku uviđaj i na licu mesta su vatrogasci.

Macura je dodala da se sinoć oko 20 časova na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kovilovo dogodio saobraćajni udes u kojem su povređene dve osobe.

Ženska osoba stara oko 29 godina, trudnica, zadobila je povredu glave, a muškarac star oko 31 godinu imao je povrede glave i kolena, rekla je Macura i dodala da su oboje prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 115 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, navela je Macura.Za protekla 24 sata Hitna pomoć je u Beogradu obavila 250 intervencija od kojih 64 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala srčanim bolesnicima da se posebno čuvaju kada je hladno vreme i promena u temperaturi vazduha - rano ujutro i rano uveče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja