(KURIR TV) UDARNIČKI ZA LEPŠI BEOGRAD: Mali čistio divlju deponiju u Radničkoj
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik u akciji

(KURIR TV) UDARNIČKI ZA LEPŠI BEOGRAD: Mali čistio divlju deponiju u Radničkoj

Beograd -
Uz brojne ličnosti iz oblasti sporta i kulture, akciji su se pridružili i ambasadori Turske i Kine u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i Li Mančang, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić
1 / 2 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Drugog dana prolećne akcije čišćenja Beograda, gradonačelnik Beograda Siniša Mali učestvovao je u uklanjanju „divlje” deponije u Radničkoj ulici na Čukaričkoj padini.

Uz brojne ličnosti iz oblasti sporta i kulture, akciji su se pridružili i ambasadori Turske i Kine u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i Li Mančang, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

– Prvog dana akcije očišćeno je sedamnaest lokacija, a danas smo angažovani na njih dvadeset. Nažalost, i ovo je slika našeg grada, ali s druge strane i primer da uz mnogo dobre volje i malo sredstava može da se učini da grad izgleda lepše i uređenije. Akcija će se nastavljati iz godine u godinu, ali je cilj da se promeni svest ljudi, kao i da se građani motivišu da se pridruže akciji i da čuvaju grad – rekao je Siniša Mali.

On je istakao i da su građani već mnogo pomogli ukazivanjem na više od 500 „divljih” deponija.

– Važno je da svi radimo zajedno, a nakon akcije čišćenja, gradske službe i volonteri biće angažovani na dodatnom uređenju grada – naglasio je gradonačelnik.

On je ponovio da je sistemsko rešenje realizacija projekta upravljanja otpadom, te da se tender za javno-privatno partnerstvo za deponiju u Vinči očekuje na leto.

Ministar omladine i sporta je rekao da je zadatak svakog građanina da bude odgovoran prema životnoj sredini, jer se to čini za buduće generacije.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je zadatak svakog građanina da bude odgovoran prema životnoj sredini, jer se to čini za buduće generacije.

– Svako od nas ima obavezu prema mestu u kojem živi i prema svojim sugrađanima. Neophodno je da svako od nas uloži malo truda, kako bi se izbegli prizori koje smo danas imali prilike da vidimo – rekao je Udovičić.

U današnjoj akciji učestvovali su i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, glumci Svetislav Goncić i Slobodan Ćustić, atletičar Asmir Kolašinac, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, tekstopisac Leontina Vukomanović, fudbaleri Zvezde i mnogi drugi.

Velika prolećna akcija čišćenja grada, u koju su uključeni gradski sekretarijati, službe, javna preduzeća, Komunalna policija, Turistička organizacija Beograda i volonteri, nastavlja se do 1. maja.

http://www.youtube.com/watch?v=zi3jDvNf1fY

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track