MALI O BEOGRADU NA VODI: Do kraja leta mogli bi da počnu prvi radovi
Foto: Nemanja Pančić

Ubrzanje eksproprijacije

MALI O BEOGRADU NA VODI: Do kraja leta mogli bi da počnu prvi radovi

Beograd -
Očekujem da će nakon usvajanja Zakona o eksproprijaciji u Skupštini Srbiji proces eksproprijaciji biti završen što pre kako bi u gradnju krenuli do kraja leta", rekao je Mali

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je izrazio očekivanje da bi do kraja leta mogla da počne izgradnja u okviru realizacije projekta "Beograd na vodi".

Mali je u izjavi novinarima objasnio da je preduslov za to da prethodno proces eksproprijacije bude završen.

"Očekujem da će nakon usvajanja Zakona o eksproprijaciji u Skupštini Srbiji proces eksproprijaciji biti završen što pre kako bi u gradnju krenuli do kraja leta", rekao je Mali novinarima.

Prema njegovim rečima, važno je da taj projekat koji je budćnost i Beograda i Srbije pokrenemo što pre kako bi zaposlili našu privredu i građevinsku industriju.

Mali je rekao i da je u prva dva dana kada je omogućeno garđanima da se prijave za kupovinu stana u okviru projekta "Beograd na vodi" bilo registrovano više od 1.500 zainteresovanih.

Gradonačelnik je posle odavanja počasti pilotima braniocima Beograda u Drugom svetskom ratu dodao da je sada verovatno i više zinteresovanih.Poslanici Skupštine Srbije započeće sutra raspravu o Predlogu zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinskih dozvola neophodnih za realizaciju projekta "Beograd na vodi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja