Krkobabić otvorio internet kafe

Krkobabić otvorio internet kafe

Beograd -
Tri računara omogućiće članovima kluba besplatnu komunikaciju preko interneta sa decom, unucima i prijateljima u inostranstvu

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krokobabić prisustvovao je otvaranju Internet-kafea u Klubu penzionera „Stari grad 1” u Solunskoj ulici na Dorćolu.

–Donacija tri računara omogućiće članovima kluba besplatnu komunikaciju preko interneta sa decom, unucima i prijateljima u inostranstvu, dostupnost informacija, ali i mogućnost igranja šaha na profesionalnom nivou i drugih vidova zabave – poručio je Krkobabić.

Akcija računarskog opismenjavanja penzionera u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda biće nastavljena i u narednom periodu, rekao je Krkobabić uputivši poziv toj populaciji da se u što većem broju prijave na besplatne kurseve.

On je podsetio da je ova gradska vlast tokom čitavog mandata posebnu pažnju posvetila najstarijim sugrađanima. –Za ove četiri godine obnovljeno je svih 20 klubova penzionera u Beogradu koji su, poput ovog, popunjeni novim sadržajem, ali je napravljen i jedan potpuno novi klub za meštane Grocke – ukazao je Krkobabić i izrazio nadu da će u narednim godinama njihov broj biti udvostručen.

On je podsetio na kvartalnu pomoć grada svim penzionerima čija su mesečna primanja manja od 16. 000 dinara, kao i besplatan prevoz sa sve starije od 65 godina, uz najavu da će te mere i udubuće biti nastavljene, ali i poboljšane.Besplatni kurs računara, koji grad Beograda organizuje u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, do sada je završilo oko 2.000 najstarijih sugrađana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track