Stefanović na Vračaru: Policajac mora da poznaje građane
Foto: MUP

Tribina "Bezbednost građana"

Stefanović na Vračaru: Policajac mora da poznaje građane

Beograd -
Ministar policije je takođe pomenuo i uspešno sprovedenu akciju kontrole vozila visoke klase

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je večeras na tribini "Bezbednost građana" u sali gradske opštine Vračar, da policija treba i preventivno da deluje i da u saradnji sa građanima doprinese opštoj bezbednosti.Objašnjavajući suštinu uloge policije u zajednici, ministar Stefanović je naglasio da policajac, u ulici u kojoj patrolira, mora da poznaje građane, kao i oni njega, da bude njihov „dobar komšija“, da zna šta se dešava u kraju, ko je problematičan, gde se nudi droga. "Naš zadatak je da predupredimo da se što manje krivičnih dela izvrši," naglasio je Stefanović.

Kao veoma bitnu oblast ministar je istakao borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. U tom smislu, Stefanović je naglasio da je veoma važno da se stane na put korupciji u policiji i najavio da će novim Zakonom o policiji ojačati Služba unutrašnje kontrole policije, kao i da će se kontrolisati imovinske karte policajaca. Cilj je da odgovoran, efikasan i pošten policajac bude reprezent službe.

Ministar Stefanović je takođe, pomenuo i uspešno sprovedenu akciju kontrole vozila visoke klase."To ne znači da se druga vozila ne kontrolišu. Zaustavljamo svako vozilo. Cilj je bio da pokažemo da policija mora da bude jednaka prema svima" naglasio je ministar.

Stefanović je posebno pohvalio rad policije na zapleni droge, navodeći da je količina zaplenjene droge preko deset puta veća u 2014. u odnosu na 2013. godinu.Ministar Stefanović je na tribini zamolio građane da zajedno sa policijom učestvuju u povećanju bezbednosti dece u saobraćaju kod škola. Iako je roditeljima u Srbiji data mogućnost da se i sami uključe u zaustavljanje saobraćaja kod škola, do pre nekoliko nedelja prijavio se samo jedan roditelj u Smederevu, konstatovao je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track