Radikali napustili sednicu Skupštine grada

Radikali napustili sednicu Skupštine grada

Beograd -
Radikali kao razlog napuštanja sednice naveli nezadovoljstvo što se ona održava 15 dana pred početak izbora, kao i odbijanje da se na dnevni red stavi rad komisije za utvrđivanje statusa luke Beograd

BEOGRAD - Odborici Srpske radikalne stranke napustili su, nakon usvajanja dnevnog reda, sednicu Skupštine grada, nezadovoljni što se ona održava "15 dana pred izbore".

Radikali su, nakon što je odbijeno da se na dnevni red sednice stavi i rasprava o dosadašnjem radu Komisije za utvrđivanje činjenica vezanih za postupanje nadležnih organa i organizacija u vezi sa statusom lokacije luka "Beograd" napustili salu, a predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je odredio pauzu.

Šef odborničke grupe SRS Nemanja Šarović rekao je da nije bilo potrebe da se današnja sednica zakazuje.

"Mislim da ne treba obmanjivati građane sednicama 15 dana pred izbore. SRS je rekla sve što je imala i bila najaktivnija u predhodne četiri godine", rekao je Šarović novinarima.

Odbornici su na početku sednice po skraćenom postupku usvojili predlog rešenja o razrešenju i imenovanju dva člana Gradske izborne komisije.

Dužnosti su razrešeni članovi Ljiljana Lazić na lični zahtev i Branko Dragović, a na njihova mesta imenovali su na predlog Demokratske stranke Zoran Naumović i na predlog SRS Aleksandar Bojić.

Na dnevnom redu sednice nalazi se izmene i dopune Odluke o finansiranju programa, projekata i investicionih aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada Beograda u 2013. i 204. godini, kao i izmene i dopune odluke o investicionom programu Agencije za investicije i stanovanje Gradske uprave u 2013. i 2014. godini.

Odbornici će se izjasniti i o predlogu odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, o rešenju o dodeli naziva "Ćošak Radivoja Koraća" na platou na teritoriji opštine Stari grad i drugim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track