SMS PARKIRANJE: BG Parking servis na tenderu u Mariboru
Foto: JKP Parking Servis

POSETA SLOVENIJA

SMS PARKIRANJE: BG Parking servis na tenderu u Mariboru

Beograd -
Naišli smo na dobar prijem i ponosan sam što je to proizvod naših kompanija i vlasništvo našeg Parking servisa" podvukao je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će Parking servis Beograda učestvovati na tenderu u Mariboru za dobijanje posla za uvođenje SMS sistema parkiranja.

Vesić je novinarima u "Sava centru" rekao da je taj sistem parkiranja, koji je juče predstavljen u Mariboru, naišao na veoma dobar odziv i da će uskoro biti prezentovan i drugim slovenačkim gradovima.

"Naišli smo na dobar prijem i ponosan sam što je to proizvod naših kompanija i vlasništvo našeg Parking servisa" podvukao je Vesić. Gradski menadžer je dodao i da je Beograd postao regionalni centar i da se stalno pokazuje da nismo grad koji samo čeka investicije već ima šta i da ponudi.

Prema njegovim rečima Maribor ima najbolji sistem za preradu otpadnih voda i to je nešto što bi Beograd mogao da nauči i preuzme od tog slovenačkog grada.

Delegacija Beograda, predvođena Vesićem, sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem i direktorom JKP "Parking servis" Andrijom Čupkovićem prezentovala je juče u Mariboru Parking menadžment sistem Beograd.

Predstavnici dva grada razgovarali su o upravljanju saobraćajem, a "Parking servis" je u Mariboru predstavio beogradski sistem kontrole i naplate prakiranja putem SMS-a, koji je prepoznat kao najnapredniji evropski sistem.

Župan opštine Maribor Andrej Fištravec rekao je da se u tom gradu parkiranje još plaća kupovinom karata, da ne postoji mogućnost plaćanja putem mobilnog telefona i da su gradski čelnici Maribora veoma zainteresovani za najnapredniji sistem kontrole i naplate parkiranja putem SMS-a, koji se primenjuje u Beogradu.

"Beogradski "Parking servis" sada nudi naš beogradski proizvod drugim gradovima i tako otvara mogućnost da ga izvezemo u Evropsku uniju. Njegovom prodajom omogućićemo dodatni priliv sredstava u budžet grada", rekao je juče Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track