Beograd u aprilu centar sportskih dešavanja
Foto: Beoinfo

Beogradski maraton

Beograd u aprilu centar sportskih dešavanja

Beograd -
Beograd slavi 25. godina od organizacije prvog maratona na kome se očekuje rekordan broj učesnika

BEOGRAD - Veliki broj takmičenja i rekordna poseta stranih sportista očekuje Beograd tokom aprila i maja, kada će naša prestonica biti domaćin nekoliko međunarodnih sportskih manifestacija.

Ove godine Beograd slavi 25. godina od organizacije prvog maratona (subota, 22. april), na kome se očekuje rekordan broj učesnika, najavio je pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović.

On je za Beoinfo predstavio plan sekretarijata da povodom jubileja u „Trci zadovoljstva” uzme učešće siboličnih 25.000 učesnika.

– Potrudićemo se da animiramo što više učenika osnovnih i srednjih beogradskih škola, što je u skladu s programom sekretarijata da se kod najmlađih, ali i ostalih građana Beograda, pospešuju zdrave životne navike – ukazao je Radović.

On je dodao da će ovogodišnji maraton biti u znaku više jubileja. Zvanični promoter manifestacije, kako je precizirao, biće olimpijci Srbije, koji će na 30. olimpijadi u Londonu pokušati da osvoje stoto odličje za našu zemlju.

– U nastavku meseca, od 28. aprila do 6 maja, na teniskim terenima Sportkog centra „Milan Gale Muškatirović” biće organizovan četvrti „Serbia open”, koji će pored Novaka Đokovića, ugostiti domaću i svetsku tenisku elitu. Kada je reč o drugim takmičenjima, Beograd će posle rukometnog i prvenstva sveta u rvanju biti domaćin i svetskog kupa u veslanju. Na takmičenju, koje će od 4. do 6. maja biti održano na Adi Ciganliji, uzeće učešće blizu hiljadu takmičara iz zemlje i inostranstva. Inače, Beogradski svetski kup održava se u okviru „Samsung” svetskog kupa u veslanju, koga pored Beograda ove godine organizuju Lucern i Minhen – najavio je Radović.

Takođe, tokom maja se očekuje i uzvratni šahovski meč na 100 tabli između Sofije i Beograda, podsetio je pomoćnik resornog sekretara, kao i 52. međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju, na čijoj se ruti nalazi i naša prestonica.

–Pored pomenutih značajnih događaja, ne treba zaboraviti međunarodni bokserski turnir „Beogrdaski pobednik”, koji će od 1. do 6. maja biti održan u hali „Pinki”, kao i međunarodni atletski miting za juniore „Memorijal profesor Aleksandar Marinković”.

Takođe, od 20. do 22. maja biće organizovana i 6. međunarodna biciklistička trka „Banja Luka – Beograd”, ali i međunarodni košarkaški turnir za osobe za invaliditetom – zaključio je sagovornik Beoinfa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track