DAN KAŠNJENJA KOŠTA 3,7 MILIONA: Izvođač traži poroduženje od 49 dana da završi Vojvode Stepe
Foto: Beoinfo

Goran Vesić nezadovoljan

DAN KAŠNJENJA KOŠTA 3,7 MILIONA: Izvođač traži poroduženje od 49 dana da završi Vojvode Stepe

Beograd -
Skupštini grada smatraju da ulica treba da bude završena na vreme, odnosno 11. jula, a dodao je i da je godinu dana, koliko je predviđeno za rekonstrukciju Vojvode Stepe koja je dugačka 4,5 kilometara, više nego dovoljno vremena

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je izvođač radova u Ulici Vojvode Stepe, kompanija "Ratko Mitrović" zatražila produžetak roka 49 dana za rekonstrukciju te saobraćajnice, a o tom zahtevu konačnu odluku treba da donese nadzorni organ.

"Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda do sada je od izvođača dobila nekoliko zahteva za produženje roka i sve ukupno, njihovi zahtevi su 49 dana produženja", rekao je Vesić Tanjugu i precizirao da su zahtevi, između ostalog, u vezi sa toplovodnom i vodovodnom mrežom i postavljanjem ploča.

Kako je istakao, o nekima od tih zahteva je već odlučeno, a neki se još razmatraju.

Prema ugovoru, nadzorni organ, u konkretnom slučaju Institut za puteve, jedini je ovlašćen da proceni zahteve izvođača i šta je od njih opravdano i može da se prihvati.

Nadzorni organ, dodao je, treba da donese odluku, koja će biti obavezna i za Skupštinu grada i za izvođača radova.

Vesić je istakao da u Skupštini grada smatraju da ulica treba da bude završena na vreme, odnosno 11. jula, a dodao je i da je godinu dana, koliko je predviđeno za rekonstrukciju Vojvode Stepe koja je dugačka 4,5 kilometara, više nego dovoljno vremena.

"Mi ovaj ugovor nismo pravili, već zatekli, tenderske uslove nismo definisali, nego takođe zatekli od prethodne vlasti, a ni izvođača nismo izabrali. Ugovor je zaista loš za grad, jer nismo imali nikakvu mogućnost da utičemo na izvođača do kraja završnog roka", rekao je Vesić i objasnio da nisu mogli da budu naplaćivani penali u međurokovima ili da se vrši "pritisak" kako bi ulica bila brže završena.

Ističući da je u tom smislu navedeni ugovor "vađenje kestenja iz vatre", Vesić je naglasio da radovi u Beogradu moraju da se završavaju na vreme, jer nije isto raditi u prestonici ili negde na otvorenom putu.

"Bilo šta da radite u Beogradu ometate život ljudima i svaki posao mora da bude završen na vreme", naglasio je gradski menadžer, dodajući da je slučaj rekonstrukcije Vojvode Stepe i početak prakse koja će postojati u Skupštini grada da se više neće tolerisati nikakva kašnjenja u radovima, što će biti definisano ugovorima za naredne poslove.

Inače, prema ugovoru za rekonstrukciju Vojvode Stepe, penali po danu kašnjenja iznose 3,7 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track