MALI U VOJVODE STEPE: Na zahtev građana uređuju se zelenilo, igrališta i staze
Foto: Beoinfo

U obilasku radova

MALI U VOJVODE STEPE: Na zahtev građana uređuju se zelenilo, igrališta i staze

Beograd -
Gradonačelnik je podsetio da je izvođač radova tražio produžetak od 72 dana, ali je nadzor utvrdio da je opravdano kašnjenje od 20 dana
1 / 3 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove u Ulici vojvode Stepe, nakon što je nadzorni organ odobrio produžetak roka od 20 dana.

On je podsetio da je izvođač radova tražio produžetak od 72 dana, ali je nadzor utvrdio da je opravdano kašnjenje od 20 dana.

- Ovih 20 dana iskoristiće se da se u potpunosti uredi zelenilo, igrališta, staze duž ulice. Za to su postojale peticije stare pet-šest godina. Ekipe „Zelenila” rade na 33 lokacije duž ulice, a takođe, zajedno sa „Beograd-putem”, prave se tri igrališta, po jedno fitnes vežbalište i teren za mali fudbal, kao i pešačke staze kod Crkve, što nije predviđeno projektom rekonstrukcije ulice. Nakon svih ovih radova Ulica vojvode Stepe zablistaće u punom sjaju i biće predata građanima na korišćenje - rekao je Siniša Mali i izrazio zahvalnost radnicima javnih komunalnih preduzeća na angažmanu.

Pored izvinjenja građanima, on je uputio molbu da se zbog nepostojanja projekta uređenja zelenila pridruže naporima radnika i zalivanjem površina tokom leta pomognu da se zelenilo i održi.

Gradonačelik je podsetio da je prethodna vlast oktobra 2013. godine potpisala ugovor za rekonstrukciju ove ulice, po kojem nije ostavljena mogućnost da se interveniše dok ne istekne planirani rok.

- Ugovori će u budućnosti biti drugačiji, pa će se tako tokom predstojećih rekonstrukcija Bulevara oslobođenja i Trga Slavija izvođači kontrolisati u kontinuitetu, a ne samo na kraju - rekao je Mali. Ukoliko se i ovaj dodatni rok probije, slede penali od 3,7 miliona dinara svakodnevno, podsetio je Siniša Mali. Događaju su prisustvovli Luka Petrović, direktor Agencije za investicije i stanovanje, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktori „Beograd-puta” i „Zelenila - Beograd” Ivan Tejić i Slobodan Stanojević.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track