Muftija Jusufspahić: Beograđani, dođite na bajramsku sofru!
Foto: Marina Lopicic

Zamenik reis ul uleme čestitao vernicima

Muftija Jusufspahić: Beograđani, dođite na bajramsku sofru!

Beograd -
Sofra će biti postavljena tradicionalno u Jevremovoj ulici, ulici otvorenog srca, kraj Bajrakli džamije, danas, prvog dana Bajrama, u 14 sati nakon džumanskog - sabornog namaza

BEOGRAD - Zamenik reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić čestitao je vernicima Bajram i pozvao sugrađane i komšije na tradicionalnu "bajramsku sofru".

"Bajramska sofra" biće postavljena tradicionalno u Jevremovoj ulici, ulici otvorenog srca, kraj Bajrakli džamije, danas, prvog dana Bajrama, u 14 sati nakon džumanskog - sabornog namaza.

U saopštenju Rijaseta se navodi da ovom trpezom muslimani Beograda i Srbije žele da podele radost sa svojim sugrađanima.

"Ovom prilikom vam otvorenog srca upućujemo svoj poziv na ovu svečanost", navodi se u saopštenju, uz podsećanje da će se jutarnji Bajram namaz klanjati u šest sati.

Foto: Fonet/Božidar Vučković
Foto: Fonet/Božidar Vučković

Čestitajući Bajram u svoje i u ime Rijaseta, Jusufspahić je muslimanima Srbije, regiona i sveta poručio:

"Najsrdačnije čestitke povodom Ramazanskog Bajrama uz dovu - molitvu uzvišenom Stvoritelju da muslimanima Srbije i širom sveta podari svoju milost i jedinstvo, Stvoritelju svega, milosni, sve nas u Srbiji i Srbiju našu, susede naše i svet celi, od svakoga zla sačuvaj i svima nam dobro svako podari".

Bajramska sofra danas i u Novom Sadu

Rijaset islamske zajednice, Muftijstvo vojvođansko prirediće danas u Novom Sadu, povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, bajramsku sofru pod nazivom "Ulica otvorenog srca".

Kako je najavljeno iz Kulturnog centra Novog Sada, manifestacija počinje u 20.15 sati u pešačkoj zoni, na uglu ulica Modenine i Zmaj Jovine.

Foto: Fonet/Božidar Vučković
Foto: Fonet/Božidar Vučković

Posetioci će imati prilike da degustiraju orijentalna, tradicionalna jela uz zvuke ilahija i kasida a veče će i ove godine uveličati Hor "Isa-beg" iz Novog Pazara.

Rijaset islamske zajednice, Muftijstvo vojvođansko poziva sve Novosađane da dođu i upoznaju se sa jednim od dva najznačanija islamska praznika, Ramazanskim Bajramom, koji obeležava kraj posta, a nakon kojeg slede dani veselja, dani Bajrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track