MALI PREDLOŽIO: Vozačima GSP novčana stimulacija za rad po vrućini
Foto: Beoinfo

Uvećanje plate za pet odsto

MALI PREDLOŽIO: Vozačima GSP novčana stimulacija za rad po vrućini

Beograd -
Mali je na sastanku sa rukovodstvom GSP rekao da zaposlenima koji u ovim vremenskim uslovima rade puno radno vreme i sugrađanima pružaju bezbednu vožnju, treba dati stimulaciju i novčano ih nagraditi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predložio je danas da se vozačima koji su radili ovih dana u teškim vremenskim uslovima uveća plata u visini od pet odsto mesečnih primanja.

Mali je na sastanku sa rukovodstvom JP „Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd” rekao da zaposlenima koji u ovim vremenskim uslovima rade puno radno vreme i sugrađanima pružaju bezbednu vožnju, treba dati stimulaciju i novčano ih nagraditi, preneo je Beoinfo.

- Svesni smo problema GSP i stanja u kojima se pojedini autobusi nalaze. Teško je građanima koji koriste prevoz bez klima-uređaja, a kamoli nekome ko osam sati mora da radi u ovim otežanim uslovima, rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da uskoro stiže novih 30 autobusa, kao i dodatnih 25 do kraja godine, kao i da je republička komisija odobrila projekat javno-privatnog partnerstva za izbor novih privatnih auto-prevoznika.

On je dodao da će svi novi autobusi GSP imati klima-uređaje, bežični internet, video-nadzor i brojače putnika, što će biti zahtev i za privatne prevoznike.

( Fonet/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja