VESIĆ: Bista male Milice Rakić se vraća na Tašmajdan
Foto: Zorana Jevtić

Spomenik Bili smo deca

VESIĆ: Bista male Milice Rakić se vraća na Tašmajdan

Beograd -
Skulptura male Milice Rakić vrlo brzo će biti vraćena na mesto gde se nekada nalazila. Briga o ovom jedinstvenom obeležju obaveza je svih Beograđana jer on čuva sećanje na nevine žrtve bombardovanja ali i opominje na besmisao rata, rekao je Vesić

BEOGRAD - Bronzana skulptura male Milice Rakić, koja je stradala u bombardovanju 1999. godine, biće ponovo postavljena na Tašmajdanu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Skulptura male Milice Rakić vrlo brzo će biti vraćena na mesto gde se nekada nalazila. Briga o ovom jedinstvenom obeležju obaveza je svih Beograđana jer on čuva sećanje na nevine žrtve bombardovanja ali i opominje na besmisao rata", rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Kako se navodi, Grad Beograd će predložiti Komisiji za imenovanje ulica i trgova da se spomenik na Tašmajdanu uvrsti u registar spomenika kulture.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Spomenik sa epitafom "Bili smo samo deca", u znak sećanja na 79 stradalih mališana, podignut je na prvu godišnjicu NATO agresije na SRJ.

Idejno rešenje dao je vajar Ostoja Balkanski. Samo nekloliko meseci nakon što je postavljena, vandali su sa spomenika odneli bronzanu skulpturu. Do sad nije otkriveno gde je ona završila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track