POMOĆ ZA PORODILIŠTE: Princeza Katarina donirala klima uređaje!
Foto: Damir Dervišagić

Karađorđevići brinu o GAK Kliničkog centra Srbije

POMOĆ ZA PORODILIŠTE: Princeza Katarina donirala klima uređaje!

Beograd -
"Uspeli smo da omogućimo i renoviranje podova za dve ambulante u ovoj klinici", rekla je princeza

BEOGRAD - Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas Ginekološko akušersku kliniku (GAK) Kliničkog centra Srbije i ginekološkoj ambulantni te zdravstvene ustanove donirala klima uređaje.

Osim klima uređaja, GAK-u su donirana i dva transportna kreveta sa dušecima, ćebad, jastuci, peškiri, posteljine, sredstva za ličnu higijenu, pelene i vlažne maramice, a sve to je, kako je rečeno, obezbeđeno zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn" iz Čikaga, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.

"Uspeli smo da omogućimo i renoviranje podova za dve ambulante u ovoj klinici", rekla je princeza, koja je klima uređaje uručila zajedno sa unukom Majklom Garfinkelom i sestrom Beti Rumeliotis. Princeza se zahvalila kompanijama "Fluks Pro" iz Zemuna i "Enerdži Net" iz Kaća što su pomogle u nabavci klima uređaja koji su, osim GAK-u, donirani i Kliničko bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" iz Beograda.

Pre dva meseca klinici je doniran 30.000 evra vredan ultrazvuk sa tri sonde za pregled dojki, tkiva i ginekoloski pregled, podsetila je princeza i najavila da će u septembru biti doniran još jedan aparat. Tokom obilaska, princezi je ukazano da je GAK-u urgentno potreban autoklav stelrilizator za suvu sterilizaciju instrumenata tako da je ona odlučila da što hitnije obezbedi taj aparat klinici, kao poklon povodom prestolonaslednikovog rođendana.

Direktor klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije Aleksandar Stefanović se zahvalio na donaciji i rekao da ona predstavlja nastavak lepe tradicije u kojoj princeza Katarina i njen suprug princ Aleksandar Karađorđević, pomažu GAK.

Stefanović je naveo da je prethodnih godina donirano dosta aparata kao i da je pružena pomoć za adaptaciju operacionih sala.

"Danas smo dobili prateći opremu za porođene žene i renoviranje dve ambulante tako da je to izuzetno žnačajno ne samo za nas koji radimo nego prevashodno za one zbog kojih smo mi ovde, a to su naši pacijenti", rekao je Stefanović. On je dodao da se sve ono što je princeza Katarina donirala koristi "punom parom svih 24 sata dnevno".

Foto: Beta
Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track