PLJUŠTE KAZNE KOMUNALACA: Gradskom vodom peru vozila, zalivaju bašte, dvorišta i plastenike
Foto: Nemanja Pančić

Vanredna kontrola u Velikom Selu i Slancima

PLJUŠTE KAZNE KOMUNALACA: Gradskom vodom peru vozila, zalivaju bašte, dvorišta i plastenike

Beograd -
Komunalni inspektori zatekli su osobu kako vodom iz gradskog vodovoda poliva cveće, dvorište i pere automobil, a druga je polivala baštu. Takođe je utvrđeno da se plastenici na dve lokacije polivaju sa gradske mreže

BEOGRAD - Tokom jučerašnjeg dana od 18 do 22 časa, komunalni inspektori Sektora za dežurni inspekcijski nadzor i hitne intervencije kontrolisali su neracionalnu potrošnju vode, u skladu sa odredbama Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, u Velikom Selu i Slancima.

U kontroli su, pored pet komunalnih inspektora, učestvovali jedna patrola Komunalne policije i predstavnici JKP „BVK”.

–U toku kontrole zatečeno je jedno lice kako vodom iz gradskog vodovoda poliva cveće, dvorište i pere automobil, a drugo da poliva baštu. Takođe je utvrđeno da se plastenici na dve lokacije polivaju sa gradske mreže, ali vlasnici nisu bili prisutni te ćemo naknadno uručiti prekršajne naloge.

Komunalna inspekcija je utvrdila da se u jednom delu Velikog Sela – gde više nema kuća nalazi veliki broj (preko 20) ogromnih plastenika, na dve susedne lokacije, koji se polivaju vodom iz gradskog vodovoda, za koje ćemo morati sprovesti poseban ispitni postupak radi utvrđivanja vlasnika, kako bismo preduzeli odgovarajuće mere – istakla je Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove.

Utvrđeno je da je na jednoj lokaciji izvršeno nelegalno priključenje na gradski vodovod (direktno na cev u šaht), do kojeg se nalazi površina pod povrćem, gde su i u trenutku kontrole radile prskalice.

U ovom slučaju će biti naloženo JKP „BVK” da ukloni nelegalni priključak. Komunalni inspektori su u oko 30 slučajeva upozorili građane na odredbe Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode i obavestili da će se kontrola nastaviti a prekršioci kažnjavati.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track