Najnovije vesti

MALI O ŠTANDU SAVANOVA: Predata dokumenta za produženje dozvole
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Privremeni objekat

MALI O ŠTANDU SAVANOVA: Predata dokumenta za produženje dozvole

Beograd
Ako nešto nije urađeno po zakonu recite, a da li se nekome sviđa ili ne što je Beograd na vodi krenuo, što je rekonstruisana zgrada Beogradske zadruge, što smo krenuli u rekonstrukciju Savske promenade… To su velike stvari za Beograđane”, rekao je gradonačelnik

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je predata sva dokumentacija za produženje dozvole za rad promotivnog štanda “Savanova”, na Savkom šetalištu.

Mali je to rekao povodom za večeras najavljenog skupa udruženja “Ne davimo Beograd” ispred “Savanove”, a kojoj, kako tvrde, ističe upotrebna dozvola.

Na pitanje novinara da li je to promotivni štand ili restoran od 670 kvadrata, Mali je rekao da sve to piše u dozvoli i da je to privremeni objekat “za funkciju koja piše u dozvoli”.

“Koliko ja znam to je promotivni štand i nije se ništa promenilo. Koliko god kvadrata da ima, 10.000 ili 670 važno je da je zakonska procedura ispoštovana kada je taj objekat izgrađen”, rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

Na pitanje ko je vlasnik i ko je investirao novac u Savanovu, Mali je rekao da Grad nije investirao novac.

“Ako nešto nije urađeno po zakonu recite, a da li se nekome sviđa ili ne što je Beograd na vodi krenuo, što je rekonstruisana zgrada Beogradske zadruge, što smo krenuli u rekonstrukciju Savske promenade… To su velike stvari za Beograđane”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao i da nema ništa protiv protestovanja, ali da bi voleo da zna zbog čega se to radi.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović tvrdi da je Savanova “jedna od najvećih sramota koja ide uz Beograd na vodi”.

“Navodno je to promotivni štand i kao takav je dobio dozvolu, a u međuvremenu se pretvorio u kafanu na kojoj neko zarađuje milione i milione”, tvrdi Božović, koji je dodao da to baca senku na ceo projekat za koji je DS već rekla da je veoma nepovoljan i da će ga na kraju platiti građani.

Kako je rekao, štand je postavio Grad Beograd, ali ga je neko zakupio, mada se ne zna ko.

“Štand tamo ne treba da bude i DS će, ukoliko se ikada bude pitala, tu prevaru srušiti i neće imati nikakvih skrupula da kaže zbog čega je to loše i predstavlja nečiji privatni interes”, naglasio je Božović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...