REKONSTRUKCIJA TOPLOVODA: Elektrane gase kotlarnicu Centar visokih vojnih škola
Foto: Dragana Udovicic

Najznačajniji ekološki projekat u 2015

REKONSTRUKCIJA TOPLOVODA: Elektrane gase kotlarnicu Centar visokih vojnih škola

Beograd -
Beogradske elektrane su, uz podršku Grada Beograda, izgradile veliku prepumpnu stanicu u toplani Miljakovac, kako bi kotlarnice Centar visokih vojnih škola i „Vojna akademija” mogle biti ugašene.

BEOGRAD - Izgradnjom i rekonstrukcijom toplovodne mreže na delu teritorije opština Savski venac i Rakovica, odnosno na području Dedinja i Topčidera, Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” nastavilo je realizaciju najznačajnijeg ekološkog projekta u 2015. godini koji podrazumeva gašenje kotlarnice „Centar visokih vojnih škola”.

Akcija je nastavljena 29. jula, u delu Omladinske ulice do Ulice Mihajla Avramovića, i ova faza radova će biti završena do 11. avgusta, saopštili su iz „Beogradskih elektrana”.

Potom će se radovi fazno nastaviti u ulicama Joce Jovanovića i Stojana Ćelića do kraja avgusta. Istovremeno, izgradnja toplovodne mreže se odvija u Pere Velimirovića i Raškoj ulici, kao i modernizacija toplotnih predajnih stanica na ovom grejnom području.

Ovi radovi su preduslov za gašenje najvećeg lokalnog zagađivača u ovom delu Beograda – kotlarnice „Centar visokih vojnih škola” i povezivanje postojećih korisnika, ali i novih potrošača na sistem daljinskog grejanja toplane „Miljakovac”.

„Beogradske elektrane” su, uz podršku Grada Beograda, izgradile veliku prepumpnu stanicu u toplani „Miljakovac”, kako bi kotlarnice „Centar visokih vojnih škola” i „Vojna akademija” mogle biti ugašene.

Povezivanje potrošača Savskog venca, Voždovca i Rakovice na sistem daljinskog grejanja toplane „Miljakovac” poboljšaće grejanje domova i kvalitet vazduha u ovom delu grada. Realizacijom ovog projekta očekuju se znatne uštede u gradskom budžetu, ističe se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track