Najnovije vesti

Otvara se park na Adi Huji

Otvara se park na Adi Huji

Beograd
Poklonjene su sadnice hrasta lužnjaka, belog jasena i vrbe, kao i drvna građu za izradu velikih saksija za sadnju drveća

BEOGRAD - Javno preduzeće "Srbijašume" i pokret "Supernečeral" (Supernatural) otvoriće u nedelju park na beogradskoj Adi Huji, u okviru festivala kojim se slavi međunarodni Dan planete Zemlje - 22. april.

 

Ada Huja je godinama devastiran prostor koji je korišćen kao deponija šuta, a "Supernečeral" je pokrenuo inicijativu da trajno reši probleme ekosistema tog rečnog ostrva na Dunavu, stavljajući težište na zemljište i vodu.

 

"Srbijašume" su donirale sadnice hrasta lužnjaka, belog jasena i vrbe, kao i drvenu građu za izradu velikih saksija za sadnju drveća, čime su pomogle stvaranje nove zelene površine.

 

Cilj je da do 2015, na celoj teritoriji Ada Huje, bude formiran gradski park.

 

"Supernečeral" će odmah posle festivala, na istom prostoru organizovati omladinski kamp, gde će se kroz radionice i stručna predavana mladi upoznavati sa problematikom zaštite životne sredine.

 

Posetioci festivala moći će da sutra na Ada Huji, uživaju u muzici i drugom zabavnom programu, koji će početi nastupom dečijeg hora "Čarolija".

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...