VESIĆ: Sramota je da Beograđani u 21. veku imaju zemljani put kao u Malom Mokrom Lugu!
Foto: Beoinfo

Ta nepravda danas se ispravlja

VESIĆ: Sramota je da Beograđani u 21. veku imaju zemljani put kao u Malom Mokrom Lugu!

Beograd -
Sve to je još jedan dokaz da se ne odvajaju centar i udaljeni delovi jer su svi građani isti i svi problemi imaju istu težinu, poručio gradski menadžer

MALI MOKRI LUG - Gradski menadžer Goran Vesić i članovi Gradskog veća Vesna Ivić, Marko Zeljug i Dragomir Petronijević obišli su danas radove u Ulici Rade Kondić u Malom Mokrom Lugu na Zvezdari, gde je počelo sređivanje jedine neasfaltirane ulice u tom naselju. Radove izvodi „Beograd-put”, dužina asfaltne podloge iznosi oko 350 metara, širina puta tri metra, a u radove će biti uloženo četiri miliona dinara.

- Zemljani put u jednoj evropskoj prestonici u 21. veku je sramota, ali nažalost ovo nije jedina takva ulica u Beogradu. Ima ih na stotine. Srećan sam zbog ove inicijative građana i mogućnosti da im se reši bar jedan od problema - istakao je Vesić.Gradski menadžer Vesić razgovarao je s građanima o drugim problemima, poput lošeg pritiska vode i nečistoće naselja i dogovorio da se odmah zakažu sastanci s predstavnicima gradskih preduzeća kako bi se pokušalo da se i ovi problemi reše. Uklanjanje „divlje deponije” i izgradnja parka takođe su bili zahtevi građana, na čemu će se raditi u narednom periodu.

- Imamo na stotine divljih deponija u Beogradu koje stvaraju nesavesni auto-prevoznici koji uzimaju novac da šut i građevinski materijal odvezu u Vinču a to urade na nekoj livadi pored puta, kao što je to slučaj sa ovom deponijom ovde. Nema druge nego da se promene zakonski propisi i da se takvim auto-prevoznicima oduzimaju kamioni kada rade takve stvari. Tu izmenu zakona će predložiti Grad Beograd – rekao je Vesić građanima koji su ovu inicijativu pozdravili aplauzom.

Grad je i sam planirao radove u ovom naselju, pa će se tako rekonstruisati Osnovna škola „Dragojlo Dudić” i zdravstvena stanica jer su oba objekta stara i u veoma lošem stanju, dodao je Vesić i poručio građanima da će škola i zadravstvena stanica biti urađeni još ove godine i da Agencija za investicije i stanovanje ima sredstva za to.- Sve to je još jedan dokaz da se ne odvajaju centar i udaljeni delovi jer su svi građani isti i svi problemi imaju istu težinu – poručio je Vesić i dodao da je politika sadašnje gradske vlasti da bude stalno na terenu i sa građanima.

- Danas pričam ovde sa vama u Malom Mokrom Lugu, pre neki dan sam bio u Obrenovcu, pa dan ranije u Borči... Na terenu je skoro svaki dan gradonačelnik Siniša Mali, koji razgovara sa građanima i rešava svaki problem koji može, na terenu su članovi našeg Gradskog veća, na terenu su gradski sekretari i direktori. Mi se ne krijemo po kancelarijama i ponosni smo što uspevamo da nađemo rešenje za probleme koji su stari i više decenija.

Razumećete da ima mnogo naselja u Beogradu sa desetinama problema i mi se trudimo da bar u svakom rešimo makar jedan a budemo li tako zajedno radili, u narednom periodu ćemo rešiti mnogo toga i svi zajedno napraviti od Beograda bolje mesto za život. Mi smo vlast koja ne obećava kule i gradove već priča sa ljudima, reaguje na konkretne probleme i rešava ih – rekao je Vesić okupljenim građanima Malog Mokrog Luga.Dragomir Petronijević je još jednom podsetio da rad na terenu i direktna komunikacija s građanima „uvek daje rezultate”.

- Ne postoje manje ili više važni delovi grada. Ovi ljudi ne traže mnogo, već samo da žive normalno i da imaju infrastrukturu kao i drugi delovi Beograda. Nažalost, ne može sve da se uradi u jednoj godini, ali važno je da imamo plan i da se radi korak po korak – rekao je Petronijević.On je najavio i poboljšanje rasvete u ovom delu grada i izrazio zahvalnost odborničkoj grupi SNS-a, koja je i ukazala na probleme žitelja Malog Mokrog Luga. Događaju su prisustvovali i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track