PROTEST STANARA NA BEŽANIJSKOM VIDIKOVCU: Naša poljana nije divljana!
Foto: Fb

Nelegalna gradnja na parkovskoj površini

PROTEST STANARA NA BEŽANIJSKOM VIDIKOVCU: Naša poljana nije divljana!

Beograd -
Protestvovaćemo sve dok se ne zaustavi nelegalna gradnja na našoj poljani, poručuju stanari

BEOGRAD - Nezadovoljni stanari naselja na Bežanijskoj kosi protestuju zbog nelegalne gradnje na padini Bežanijskog vidikovca, naspram brojeva ulice Dimitrija Georgijevica Starike 48 do 76.

Prema njihovim rečima, četiri bespravna objekta za mesec dana nikla su na parkovskoj površini.

- Protestvovaćemo sve dok se ne zaustavi nelegalna gradnja na našoj poljani. Bespravna gradnja se vrši na parceli 6718/1 koja pripada gradu i koja je strogo namenjena za zelene površine.

Zbog specificnog sastava zemljišta svaka gradnja predstavlja ozbiljnu opasnost za pokretanje odrona i klizišta. Kao grupa gra|ana ovde smo da to sprečimo - kažu stanari Marko Janković i Marko Nikolić i dodaju:

- Uputili smo prijavu gradevinskoj inspekciji opštine Novi Beograd 12.avgusta 2015. Uvidom u zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu gradevinske inspekcije Novi Beograd, investitor Borislav Bijelic navodi da je tri objekta u nizu, na ovoj parceli izgradio pre dve i po godine, međutim, mi gradani i stanovnici ovog dela Beograda smo svedoci i odgovorno tvrdimo da ništa od izgradenog nije postojalo do pre mesec dana.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradski organi ne reaguju po ovom pitanju i prinudeni smo da se protestima borimo za zaštitu naše poljane. Na našim protestima je uvek izmedu 50 i 100 ljudi i nadamo se da ćemo uspeti da sačuvamo zelenu površinu . (E.K.)

Hoće da nas zaplaše!

Stanari kažu da oko parka danima kruže automobili sa zatamljenim staklima.

- Među njima je i jedan visoki funkcioner opštine Novi Beograd. Sve ovo je deo pritiska da nas zaplaše. Ali neće uspeti -poručuju stanari.

Pratite KURIR na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track