VESIĆ PRIHVATIO PETICIJU GRAĐANA: Umesto pumpe u Mačvanskoj biće spomen park Momi Kaporu
Foto: Beoinfo

Gradski menadžer reagovao

VESIĆ PRIHVATIO PETICIJU GRAĐANA: Umesto pumpe u Mačvanskoj biće spomen park Momi Kaporu

Beograd -
Poslao sam dopis Naftnoj industriji Srbije i dobio odgovor da će između 1. i 15. novembra ukloniti pumpu. Kada ona bude uklonjena stiču se uslovi da ovaj deo grada uredimo, što ćemo i učiniti zajedno sa stanarima, kaže Vesić
1 / 3 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je danas sa stanovnicima Mačvanske ulice na Vračaru i obavestio ih da će benzinska stanica u toj ulici biti uklonjena početkom novembra, kao i da će deo te ulice dobiti park

"Nedavno smo dobili peticiju građana Mačvanske ulice u kojoj su se žalili na benzinsku pumpu koja se nalazi sada u novoj Ulici Mome Kapora, deo Mačvanske kojoj je promenjen naziv. Prema svim urbanističkim planovima nije predviđeno da pumpa bude na tom mestu. Zatražio sam svu dokumentaciju i Sekretarijat za legalizaciju je doneo odluku da odbije zahtev za legalizaciju jer na javnoj površini nije moguće legalizovati bilo kakav objekat. Poslao sam dopis Naftnoj industriji Srbije i dobio odgovor da će između 1. i 15. novembra ukloniti pumpu. Kada ona bude uklonjena stiču se uslovi da ovaj deo grada uredimo, što ćemo i učiniti zajedno sa stanarima. Na sastanku sa stanarima smo dogovorili i da gradski Sekretarijat za saobraćaj i „Zelenilo Beograd” pripreme projekat izrade parka duž čitave ulice, a sa suprugom Mome Kapora, Ljiljanom Kapor ćemo se dogovoriti kako će Momo biti prisutan u tom parku. Građani će u parku imati priliku da se podsete Mome Kapora i svega onoga što je dao za naše društvo", istakao je Vesić.

Ovo je dobra prilika kako građani mogu da utiču na neke probleme, naveo je Vesić i dodao, da bez obzira na to koliko je vlast agilna niko ne može da zna gde sve postoje problemi.

"Oni su se organizovali, napisali peticiju, ukazali na problem i za nekoliko dana smo ga rešili. Neki problemi su rešivi, neki teže, ali ako ovako budemo radili možemo da rešavamo problem po problem", naglasio je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, u tom delu Vračara će ove godine biti rekonstruisana i Ulica Bore Stankovića, „tako da će sledeće godine u ovo vreme ovaj kraj izgledati potpuno drugačije”.

Srpski vaterpolista Slobodan Soro, stanar Mačvanske ulice, izrazio je zadovoljstvo što će posle mnogo vremena pumpa biti uklonjena.

"Zahvalan sam gradskoj vlasti što će konačno urediti i ulepšati ovaj kraj. U blizini je i Hram Svetog Save, ovde dolazi mnogo turista, tako da je i to razlog više da se sredi okruženje u blizini njega", naglasio je Soro.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević i sekretar za legalizaciju Nemanja Stajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track