NA OVE STVARI BEOGRAĐANI SE NAJVIŠE ŽALE: Najviše im smeta buka pucanje cevi i klima
Foto: Marina Lopičić

kontrola komunalnog reda

NA OVE STVARI BEOGRAĐANI SE NAJVIŠE ŽALE: Najviše im smeta buka pucanje cevi i klima

Beograd -
Mi pokušavamo sve da pokrijemo, imamo i noćne i dnevne akcije i u saradnji sa komunalnom policijom trudimo se da svaki dan pokrijemo drugi deo grada, kaže gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić

BEOGRAD- Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je da je u poslednjih sedam dana doneto 130 rešenja i naplaćeno oko 77.000 dinara na osnovu prijava građana koje stižu preko Beokom servisa.

Građani se najviše žale na pucanje vodovodnih cevi, kao i na buku sa splavova i ugostiteljskih objekata, rekla je Panić.

"Mi pokušavamo sve da pokrijemo, imamo i noćne i dnevne akcije i u saradnji sa komunalnom policijom trudimo se da svaki dan pokrijemo drugi deo grada. Pored toga gradski inspektori kontrolišu i nelegalnu prodaju oko pijaca, a ove godine je posebno pooštrena kontrola prodaje polovnih udžbenika na ulici", navela je Panić za Studio B.

Što se tiče građevinske inspekcije, prema njenim rečima, zatvoreno je 20 gradilišta koja nisu imala dozvolu, a u pitanju su objekti veći od 800 kvadrata.

Novim Zakonom o planiranju i izgradnji Grad je dobio nadležnost da kontroliše opštine i to čini, rekla je Panić, a preneo je Beoinfo. Kada je reč o uklanjanju vozila sa zelenih površina, gradska sekretarka za inspekcijske poslove je naglasila da je u poslednje dve nedelje uklonjeno oko 70 vozila.

"Posebno su dodatno angažovane ekipe oko autobuske i železničke stanice s obzirom na veliki broj migranata koji tamo borave. Kontroliše se komunalni red i angažuju ekipe JKP Gradska čistoća' koji odmah reaguju i izlaze na teren kako bi uklonile otpad jer to je u interesu svih nas", istakla je Panić.

Ona je napomenula da gradski inspektori kontrolišu i sve manifestacije na kojima ima puno ljudi, poput Bir festa i trude se da sve protekne u najboljem redu, i takođe upozoravaju na nepravilnosti kako bi se na vreme ispravile ali i kažnjavaju ukoliko je nešto neregularno.

Građani upućuju zahteve gradskoj inspekciji i kada su u pitanju klima uređaji koji su nepravilno postavljeni i kaplju na prolaznike, a inspektori izlaze na teren kako bi se ovakve nepravilnosti otklonile, rekla je gradska sekretarka za inspekcijske poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track