MALI: Ako je Folić prekršio zakon, moraće da odgovara
Foto: Nemanja Pančić

Gradonačelnik jasan

MALI: Ako je Folić prekršio zakon, moraće da odgovara

Beograd -
Nisam svestan da je gospodin Folić vlasnik bilo koje firme. Ukoliko je na bilo koji način prekršio zakon, on će biti i odgovarajuće kažnjen, tu nema nikakve dvojbe, rekao je

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da ukoliko je gradski arhitekta Milutin Folić prekršio zakon, da će morati zbog toga da odgovara ukoliko je zloupotrebio položaj.

"Nisam svestan da je gospodin Folić vlasnik bilo koje firme. Ukoliko je na bilo koji način prekršio zakon, on će biti i odgovarajuće kažnjen, tu nema nikakve dvojbe", rekao je Mali novinarima u Beogradu. Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila je ranije danas Folića za nezakonite radnje i sukob interesa prilikom izvođenja građevinskih radova u Beogradu i objavila više dokumenata za koje tvrdi da dokazuju da Folić zloupotrebio svoj položaj pomoćnika gradonačelnika.

Ta stranka je od gradonačelnika Beograda Siniše Malog zatražila da smeni Folića jer je, kako smatra, položaj gradskog arhitekte iskoristio za sticanje koristi povezanog lica, a od Agencije za borbu protiv korupcije i drugih nadležnih organa zahteva pokretanje postupaka zbog sukoba interesa i istragu koja je bi otkrila kako je izdata lokacijska dozvola za građevinske radove u Sredačkoj ulici na Vračaru. "Koristeći svoj položaj pomoćnika gradonačelnika Beograda, Milutin Folić je firmi 'Goldman kapital partners', u kojoj vlasnik od 50 odsto, obezbedio lokacijsku a zatim i građevinsku dozvolu, lažno prikazujući stanje na terenu, a firma je bez prijave, počela građevinske radove, pri tom oštetivši objekte na susednoj parceli", navodi se u saopštenju DSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track