(FOTO) ZAVRŠEN PROTEST ZBOG BEOGRADA NA VODI: Policija nije dozvolila prilaz zgradi Geozavoda!
Foto: Twitter

Bez incidenata

(FOTO) ZAVRŠEN PROTEST ZBOG BEOGRADA NA VODI: Policija nije dozvolila prilaz zgradi Geozavoda!

Beograd -
Protestanti zvižducima i skandiranjem izražavali negodovanje zbog početka izgradnje tog projekta

BEOGRAD - Protest građana koji je organizovala Inicijativa "Ne davimo Beograd" protiv početka realizacije projekta Beograd na vodi, završen je nakon tri i po sata.

Organizatori protesta poručili su da je projekat Beograd na vodi štetan po javni interes građana, pozvali premijera Aleksandra Vučića da odustane od njega i najavili da će nastaviti borbu i proteste protiv realizacije projekta. Skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, sa opremom za razbijanje demonstracije, koji nisu dozvolili prilaz zgradi Geozavoda, gde je prvobitno bio najavljen protest.

Podsetimo, građani okupljeni oko građanske inicijative "Ne davimo Beograd" okupili su se danas nedaleko od autobuske stanice u Beogradu kako bi izrazili protest zbog početka realizacije projekta "Beograd na vodi".

ima nas puno, dodjite karadjordjevom iz pravca zeleznicke

Posted by Ne davimo Beograd on Sunday, 27 September 2015

Oni zvižducima i skandiranjem izražavaju negodovanje zbog početka izgradnje tog projekta, a skup obezbeđuje veliki broj policajaca.

Policija im nije dozvolila da dođu ispred zgrade Geozavoda, gde su inače planirali da protestuju.

Zbog protesta saobraćaj u Karađorđevoj ulici je obustavljen.

Demokratska stranka je saopštila da je policija danas ušla u postorije beogradskog Gradskog odbora te stranke, kako je istaknuto, uoči održavanja protesta protiv projekta "Beograd na vodi".

"Nakon što nije želela da primi prijavu skupa i ponašala se veoma neprofesionalno saopštenjima obmanjujući javnost, ovim se nastavlja neprofesionalno ponašanje policije koja pokušava da spreči građane da iskažu svoje neslaganje sa pljačkom građana Srbije i Beograda", izjavila je portparolka DS Aleksandra Jerkov, navodi se u saopštenju DS. Poslanik DS-a Balša Božović na "Tviteru" je objavio da je policija upala u prostorije Gradskog odbora ove stranke.

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odbacilo je, kao neistinite, tvrdnje Demokratske stranke da je policija danas ušla u prostorije gradskog odbora te strake u Beogradu. "Pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu ušli u prostorije te političke partije", navodii se u saopštenju MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track