ZBOG SKANDALOZNOG PROPUSTA: Rok za uplatu računa Infostana produžen do 25. oktobra
Foto: Zorana Jevtić

Čekajte nove uplatnice

ZBOG SKANDALOZNOG PROPUSTA: Rok za uplatu računa Infostana produžen do 25. oktobra

Beograd -
Građanima koji su već platili račune na kojima je bila stavka "osiguranje domaćinstva", naredna uplatnica Infostana biće umanjena za iznos te premije, uvećan kamatom na uplaćena sredstva

BEOGRAD - Rok plaćanja računa za Infostan odložen je za 25. oktobar, kako bi građani mogli da iskoriste popuste, saopštilo je Javno komunalno preduzeće (JKP) "Infostan".

Kako se navodi, građanima koji su već platili račune na kojima je bila stavka "osiguranje domaćinstva", naredna uplatnica Infostana biće umanjena za iznos te premije, uvećan kamatom na uplaćena sredstva.

Infostan je građanima uručio septembarske račune za komunalne usluge uvećane za 200 dinara za osiguranje stanja, iako se oni ranije nisu izjasnili da prihvataju tu uslugu.

U saopštenju JKP se naglašava da će svim korisnicima koji nisu do sada osigurali domaćinstvo i kojima je uz septembarski račun Infostana dostavljena ponuda Đenerali osiguranja Srbija, uplatnice biti ponovo dostavljene, bez stavke "osiguranje domaćinstva".

Dodaje se da je JKP u najboljoj nameri da korisnicima usluga Infostana ponudi još jednu uslugu - dobrovoljno osiguranje domaćinstva i stvari u njemu, po ceni od 200 dinara, nehotice napravio propust.

"I pored prethodno dobijene saglasnosti Saveza nezavisnih organizacija potrošača na Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i Protokola o načinu rada i sprovođenja usluge osiguranja, kao i prihvaćene registracije u Centralnom registru Poverenika za informacije od javnog značaja, dogodio se propust u načinu predstavljanja nove neobavezujuće usluge građanima Beograda", naglašava se u saopštenju.

Direktor beogradskog Infostana Veselin Marković podneo je juče ostavku na tu dužnost, a njegovu ostavku tražio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Takav potez Infostana kritikovale su i ogranizacije za zaštitu potrošača, navodeći da je nezakonit, a Komisija za zaštitu konkurencije je najavila da će ispitati na koji način se nova stavka našla na računima građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track