ČEKAJU PRVE PAHULJE: Beograd put spreman za zimsku sezonu
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik obišao komandni centar

ČEKAJU PRVE PAHULJE: Beograd put spreman za zimsku sezonu

Beograd -
Zimska služba "Beograd puta" spremna je za zimsku sezonu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali navodeći da je izvršen remont kompletne mehanizacije službe i nabavljena dovoljna količina putne soli.

"Potpuno smo spremni za prvi sneg u Beogradu", rekao je Mali, koji je sa saradnicima obišao zimsku službu i Komandni centar tog preduzeća, i precizirao da je već nabavljeno 8.000 tona putne soli.

Uoči početka zimske sezone, koja traje od 15. novembra do 31. marta, Mali je rekao da je čišćenje snega zajednička aktivnost te da će u taj posao biti uključene sve gradske službe i javno-komunalna preduzeća, ali je apelovao i na građane da čiste ispred svojih kuća i zgrada.

Gradonačelnik je tom prilikom najavio da će naredne godine biti nabavljena "dva ili tri, a možda i četiri" nova kamiona za "Beograd put".

"Jedan kamion sa dodatnom opremom košta između 100.000 i 150.000 evra, što nije mala, ali je potrebna investicija, kako bi se 'Beograd put' osvežio i radio još bolje", rekao je Mali. On je kazao da postoje problemi sa FAP-ovim kamionima, jer je za njih teško nabaviti rezervne delove i dodao da se radi na novom investicionom programu za "Beograd put", jer je to služba koja vodi računa o celom gradu i u koju treba investirati.

"Mnogo smo investirali u Gradsku čistoću, Gradsko zelenilo, Parking servis...i to su investicije koje građanima daju sigurnost da ćemo posao obavljati brzo i efikasno", rekao je Mali.

On je naveo i da će "Beograd put" ubuduće, u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, preuzeti u nadležnost održavanje obilaznice oko Beograda, koju je do sad održavalo privatno preduzeće.

"To je dodatni prihod za preduzeće, a kroz izmene Zakona o glavnom gradu tražimo da i 93 kilometra puta koji prolaze kroz glavni grad pređu u nadležnosti Beograda", rekao je Mali.

Direktor "Beograd puta" Ivan Tejić je pohvalio rad svih zaposelnih u zimskoj službi, jer rade u teškim uslovima. "Zaposleni su vredni ove firme, svi vozači, mašinisti, radnici... oni nose firmu. Mehanizacija će se nabaviti, ali radnici su ti koji nose firmu i njima se zahvaljujem", rekao je Teji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja