TIJANA MALJKOVIĆ: Grad priprema bogat program za božićne i novogodišnje praznike
Foto: Beoinfo

Početak u subotu

TIJANA MALJKOVIĆ: Grad priprema bogat program za božićne i novogodišnje praznike

Beograd -
BEOGRAD - Na Trgu republike u toku su pripreme za otvaranje „Beogradske zime”, festivala koji će početi u subotu u 17 časova, rekla je Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

– Tada ćemo zajedno upaliti rasvetu na jelki, tu će biti Deda Mraz i hor Dečjeg kulturnog centra Beograda i tako ćemo započeti festival svih dešavanja u Beogradu tokom decembra i januara. Pripremljeni su brojni sadržaji, kako za najmlađe tako i za one malo starije, a u subotu će početi i dešavanja na Savskoj promenadi. Ispred nas je takođe i „Trg bajki”, koji će biti postavljen ispred Opštine Zvezdara i Kulturne ustanove „Vuk”, gde će od 15. decembra do 15. januara biti prikazivane bajke u jednoj zimskoj kućici okićenoj jelkom.

Sledi i otvaranje klizališta 16. decembra na Trgu Nikole Pašića, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu biće održavane predstave za decu, koncerti za starije i druge manifestacije.

Predstoji nam i tradicionalna „Trka Deda Mrazova” 30. decembra, sa velikom binom i najavom dočeka ispred Doma Narodne skupštine. Ispred ovog zdanja i na Trgu republike 31. decembra imaćemo dve bine, a u „Sava centru” biće održan koncert klasične muzike. Tradicionalno, 1. januara se održava „Ulica otvorenog srca”, koja će se ove godine proširiti i na Skadarliju, a na dan Božića na Trgu republike održaće se i tradicionalno lomljenje česnice – rekla je Tijana Maljković.

Ona je pozvala sugrađane da se uključe u humanitarnu akciju kupovine šolja, koja je ove godine usmerena na prikupljanje sredstava za renoviranje Prihvatilišta za decu i omladinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track