STIŽU PRAZNICI: Zasvetlela novogodišnja jelka na Trgu Republike
Foto: Be

Mali najavio bogat program

STIŽU PRAZNICI: Zasvetlela novogodišnja jelka na Trgu Republike

Beograd -
Na Trgu Republike danas je oko 17 sati zasijala novogodišnja jelka, čime je i zvanično počela gradska novogodišnja manifestacija "Beogradska zima".

Lampioni na jelki visokoj 16 metara, na platou između Ruskog cara i Beoizloga, zasvetleli su nakon što je Deda Mraz zamolio okupljene mališane da rukama na nju prenesu "čaroliju iz decembarske noći".

Osim specijalnog gosta sa Severnog pola, uključivanju jelke prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali u društvu sina i ćerke. Oni su prvo poslušali "Srećna vam Nova godina" i "Deda Mraze kud te vode snežne staze", koje su pevali Minja Subota i dečiji hor "Čarolija".

Mali je, u izjavi novinarima, poručio da je manifestacija "Beogradska zima", koja sadrži Beogradski novogodišnji festival, Trg otvorenog srca, klizalište, Trg bajki, Ulicu otvorenog srca i doček Nove godine, poklon žiteljima glavnog grada i njihovim gostima iz zemlje i inostranstva za novogodišnje praznike.

"Novogodišnji program će ove godine biti nikada bogatiji, a trajaće duže nego prethodne prošle i pretprošle godine. Očekujemo veliki broj aktivnosti, programa i predstava. Za svakoga će biti po nešto", rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da je grad ove godine novogodišnju rasvetu uključio poslednje nedelje novembra, ranije nego inače, čime je građanima omogućeno da duže uživaju u prazničnoj atmosferi.

"Nešto malo novca smo izdvojili i kupili novu rasvetu, tako da će sada ona biti i na nekim mestima na kojima do sada nije bila. Mislim da će grad Beograd izgledati bolje nego ikada i da ćemo u pravom prazničnom raspoloženju dočekati Novu godinu", poručio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track