VUČIĆ OTVORIO D PROLAZ: Još 5 miliona evra za mere bezbednosti na aerodromu
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Premijer na Aerodromu "Nikola Tesla"

VUČIĆ OTVORIO D PROLAZ: Još 5 miliona evra za mere bezbednosti na aerodromu

Beograd -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" novi objekat sa savremenom bezbednosnom opremom.
1 / 12 Foto: Tanjug Sava Radovanović

Vučić je svečano otvorio službeni "D" prolaz za prelazak vozila u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma, a svečanosti je prisustvovala i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture Zorane Mihajlović.

Premijeru i ministarki novi objekat sa savremenom tehnologijom predstavili su generalni direktor Aerodroma Saša Vlaisavljević i direktor za bezbednost Vladimir Mićić.

Novi objekat je ukupne površine 340 kvadratnih metara, a vrednost radova je oko 50 miliona dinara. "D" prolaz ima savremenu opremu - savremenu kontrolu pristupa sa video nadzorom, protivdiverzionu kontrolu i barijere na pristupnom putu. Stari "D" prolaz imao je manuelni pregled lica i stvari, brojnije ljudstvo radi održavanja nivoa bezbednosti, mehaničko podizanje rampi.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranjem novog službenog prolaza za vozila u restriktivnu zonu aerodroma Nikola Tesla rešen jedan od najvećih nedostataka u bezbednosnim kontrolama. Novi objekat je površine 340 kvadratnih metara, a vrednost radova je oko 50 miliona dinara.

Prolaz "D" ima savremenu opremu, kontrolu pristupa sa video nadzorom, protivdiverzionu kontrolu i barijere na pristupnom putu. Vučić je novinarima objasnio da je potrebno pooštravanje mera bezbednosti zbog letova Er Srbije za SAD i dodao da je potrebno još pet miliona evra kako bi se kontrola na aerodromu podigla na viši nivo. On je kazao da će uvodjenjem letova za SAD Er Srbija zaposliti 120 kabinskog osoblja i 30 pilota.

Prema njegovim rečima cilj je da se u 2016. godini omogući da Er Srbija sleće na prištinski aerodrom. Na starom "D" prolazu pregled osoba i stvari obavljan je ručno, a bilo je angažovano više službenika za održavanje nivoa bezbednosti i mehaničko podizanje rampi. Vučić je dodao da nije "naročito stručan", ali da je službeni prolaz "D" za vozila u obezbedjivanu restriktivnu zonu aerodroma bio jedna od najvećih "falinki u bezbednosnim kontrolama".

Vučić je rekao da će se sada kontrolisati svako vozilo. "Od sada, kada dodje neki biznismen koji ide na mali avion ne može da prodje kao do sada, da im neko ručno diže rampu. Sada će se kontrolisati sve prtljag, vozilo. To su najstrože procedure, najskuplja oprema", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track