GLAVAŠ: Grad spreman za doček Nove godine
Foto: Beoinfo

KOMUNALNA PREDUZEĆA RADE POJAČANO

GLAVAŠ: Grad spreman za doček Nove godine

Beograd -
BEOGRAD - Grad Beograd je spreman za doček Nove godine, sve gradske službe radiće u tri smene kako bi sve proteklo u najboljem redu, rekao je Darko Glavaš, direktor „Beokoma” i dodao da je grad ukrašen na 46 lokacija i da sve građane i goste Beograda očekuje lepa novogodišnja atmosfera.

– Pored komunalnih preduzeća i Zimska služba „Beograd-puta” radiće pojačano zbog magle, a najviše posla imaće „Gradska čistoća”, čijih će 1.800 radnika raditi u tri smene kako bi veoma brzo dovele u red prostor posle koncerata. Čisti se pojačano i centar grada zbog velikog broja programa – rekao je Glavaš.

Zbog novogodišnjih koncerata, koji počinju večeras, pet narednih dana biće izmenjen saobraćaj i to od 19 časova, kada počinju da se izmeštaju linije gradskog prevoza koje prelaze preko Trga Nikole Pašića. Tu pre svega mislim na linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58, koje će u ovoj zoni ići zaobilaznim trasama, nakon čega će se vratiti na uobičajenu trasu. Taj režim se sprovodi od 19 do 2 časa, osim za doček Nove godine, kada će mere biti na snazi do 5 sati ujutro.

Pored koncerata, Glavaš je najavio i veličanstveni vatromet sa dve lokacije na teritoriji grada i podestio da će ove godine Ulica otvorenog srca biti na deset opština u gradu i sve će trajati do 13. januara.

On je naglasio da, kao i do sada, da ukoliko budu imali bilo kakvih problema, građani mogu da se jave „Beokom servisu”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track