LEPA VEST: Rekordan broj rođene dece u Beogradu!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

20.440 mališana

LEPA VEST: Rekordan broj rođene dece u Beogradu!

Beograd -
BEOGRAD - U Beogradu je ove godine rođeno 20.440 beba, što je rekord u broju novorođenčadi, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

"To je sjajna vest za sve nas, jer govori o tome da postoji veći optimizam u vezi sa onim što radimo, a sve što radimo, radimo zbog te dece", istakao je Mali i dodao da je 18.300 majki iz Beograda, dok je oko 2.140 majki iz unutrašnjosti Srbije. Kako je rekao, gradska vlast se trudi i troši energiju i vreme za bolje sutra, a rezultate tog rada videće sva deca, rekao je Mali novinarima u Skupštini grada, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji nekoliko kompanija za Bebi paket.

Reč je o 14 kompanija, koje su donirale proizvode, pa će se od 15. januara naredne godine u svim porodilištima naći paket koji će sadržati 23 proizvoda, a čija je ukupna vrednost 50 miliona dinara, što je najveća vrednost paketa od njegovog uvođenja 2011. godine.

U bebi paketu, koji se svakoj rođenoj bebi i njenoj majci dodeljuje, nalazi se sve što je potrebo za negu u prvim danima nakon izlaska iz porodilišta. Kako je rekao gradonačelnik, važno je da svaki paket bude "pravi", da omogući roditeljima brigu o detetu prvih dana nakon izlaska iz porodilišta.

Bilo je, kako je rekao, i problema sa bebi paketima, ali Grad nije nikada imao nameru da ih ukine. Mali se zahvalio predstavnicima 14 kompanija, i dodao da su se javili i drugi donatori, navodeći da je sjajna stvar da Grad i društveno odgovorne kompanije zajedno pokažu da stoje iza onoga što je najlepše, a to su deca.

"Na taj način podržavamo i politiku porasta nataliteta i u Beogradu i u Srbiji", podvukao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja