(UŽIVO) DOČEK U BEOGRADU: Nova godina uz koncerte i vatromet
Foto: Dragan Kadić

Slavlje u prestonici

(UŽIVO) DOČEK U BEOGRADU: Nova godina uz koncerte i vatromet

Beograd -
Koncert Stivena Sigala otvorila je Danijela Karić singlovima "Gde si ti" i "Znam te" čiji je kompozitor Željko Joksimović, koji je sinoć pred Beograđanima održao koncert za pamćenje

BEOGRAD - Više hiljada Beogradjana i njihovih gostiju dočekuje novu 2016. godinu ispred Doma Narodne Skupštine.

Građani Beograda i turisti, kojih u srpskoj prestonici ove godine ima u velikom broju, dočekali su Novu godinu u restoranima i prestoničkim klubovima, a najviše ljudi okupilo se na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine.

U toku je nastup Lepe Brene, sa kojom su okupljeni dočekali Novu godinu.

Prednovogodišnji koncert otvorila je holivdska zvezda Stiven Sigal koji je izašao na binu ispred doma Narodne skupštine i oduševio publiku.

Stiven Sigal je pozdravio okupljene i svima poželeo srećnu Novu godinu, a pre prvih taktova pesme na aplauz podršeke iz publike odgovorio je jednim neodoljivim "Fala".

Koncert Stivena Sigala otvorili su Tropiko bend i Danijela Karić singlovima "Gde si ti" i "Znam te" čiji je kompozitor Željko Joksimović, koji je sinoć pred Beograđanima održao koncert za pamćenje.

Ponoć i Novu 2016. godinu Beogradjani će dočekati uz Lepu Brenu.

Na Trg Nikole Pašića još pristižu gradjani koji su rešili da novu godinu dočekaju na otvorenom uz muziku i piće, a uglavnom se služi kuvano vino.

Za sada sve protiče mirno, a na prilaznim punktovima do bine pripadnici policije rasporedjeni u većem broju, pretresaju posetioce.

Centar Beograda obezbedjuju i jedinice Žandarmerije.

Bez većih incidenata u novogodišnjoj noći

U toku noći nije bilo većeg ugrožavanja reda i mira, niti izvršenja težih krivičnih dela, izjavio je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić. On je, obilazeći pripadnike policije koji obezbeđuju doček Nove godine isped Doma Narodne skupštine, rekao da su građani prihvatili apel koji je policija uputila i rekao da se nada da će se u narednom periodu građani ponašati razumno i da neće činiti krivična dela. Prema njegovim rečima, tokom novogodišnje noći pripadnici policije su bili dobro organizovani, kako oni u unofromi, tako i oni u civilu. Čestitajući Novu godinu, Rebić je apelovao na građane da ne voze ukoliko su pili alkohol i da tokom proslava ne koriste vatreno oružje. "Sve policiijske uprave su aktivne i spremne za predstojeće praznike, kako bi građani bili bezbedni", poručio je Rebić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track