MALI PRIMIO KOMUNALCA MIĆU VASIĆA: Primer požrtvovanosti, ponudio da svojom dizalicom izvuče kabinu
Foto: Beoinfo

Nagrada za radnika Beogradskog vodovoda

MALI PRIMIO KOMUNALCA MIĆU VASIĆA: Primer požrtvovanosti, ponudio da svojom dizalicom izvuče kabinu

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je primio radnika Beogradskog vodovoda i kanalizacije Miću Vasića, koji je učestvovao u spasavanju prilikom pada kabine kamiona sa vozačem na Ostružničkom mostu i istakao da je njegov gest dobar primer požrtvovanosti zaposlenih u komunalnom sistemu grada.

Vozač dizaličar Vasić, koji će biti nagrađen, pre dva dana se našao na mestu nesreće do koje je došlo zbog sudara dva kamiona i ponudio se predstavnicima policije da svojom dizalicom izvuče kabinu iz Save i time pomogne u spasavanju.

Gradonačelnik je u Starom dvoru pozdravio gest radnika koji već 20 godina radi u tom javnom preduzeću Grada Beograda i istakao da njegov primer može da posluži kao motivacija i drugim zaposlenim radnicima u komunalnom sistemu grada.

"Mi smo ponosni na naše radnike u svim javnim komunalnim preduzećima, a posebno na one koji hrabro i predano rade svoj posao i ponekad se izlažu rizičnim situacijama. Vasić je svojevoljno ponudio pomoć i ostao na licu mesta dugo nakon završetka radnog vremena. Odlučili smo da ga nagradimo promocijom u preduzeću, malom novčanom naknadom u skladu sa mogućnostima i sa sedam dana odmora u odmaralištu preduzeća u Vrnjačkoj Banji", rekao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da to nije jedini primer požrtvovanosti naših radnika, ali da je grad odlučio da ga nagradi pošto daje lep primer i podsticaj drugima. Mali je istakao da su na ovom poslu bili angažovani i radnici drugih komunalnih preduzeća, kao što su Gradska čistoća i Beograd-put.

"Na nama je da učinimo sve da komunalni sistem dobro funkcioniše i da nagradimo one koji ga unapređuju, kao i da promovišemo te pojedince", rekao je Mali poželevši Vasiću mnogo sreće u daljem radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track