Stanovnici Sunčanog brega od danas imaju javni prevoz
Foto: Beoinfo

Uskoro i kanalizacija

Stanovnici Sunčanog brega od danas imaju javni prevoz

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić, državni sekretar u MUP Milosav Miličković i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić pustili su danas u rad novu - produženu autobusku liniju 505, koja će povezati naselja Miljakovačke staze i Sunčani breg.

Događaju je prisusvovao sekretar za saobraćaj Grada Beograda Dušan Rafailović i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, kao i veliki broj stanovnika naselja Sunčani breg.

Vesić je istakao da je danas veliki dan za stanovnike ovog naselja, jer su prvi put dobili javni prevoz.

"Nažalost u Beogradu i dalje postoje naselja koja nemaju ni kanalizaciju ni javni prevoz, a nalaze se na desetak kilometara od centra grada. Ovde smo predhodno na inicijativu čelnika opštine Rakovica uspeli da obezbedimo put do ovog naselja, sada i prevoz, a uskoro se nazire i početak izgradnje kanalizacije. Tim povodom očekujemo da dobijemo saglasnog Ministarstva građevine. Grad Beograd će posle toga objaviti tender za izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Sunčani breg za šta je u budžetu Grada izdvojeno 200 miliona dinara. Posle završenog tendera krenućemo sa izgradnjom kanalizacije, kao gorućeg problema ovog naselja", najavio je gradski menadžer.

(beograd.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track