VESIĆ: Komšije će morati da aminuju hostele i apartmane u zgradama
Foto: Fonet Nenad Orčević

Potrebna saglasnost stanara

VESIĆ: Komšije će morati da aminuju hostele i apartmane u zgradama

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio danas da će Skupština grada na sednici u martu doneti odluku o rešavanju problema u vezi sa hostelima u zgradama, koji će morati da pribave saglasnost skupštine stanara da bi mogli da rade.

"Svi hosteli odnosno nekategorisani hotelski smeštaj - apartmani i drugo moraće da imaju saglasnost skupštine stanara, mi nećemo izdavati nove saglasnosti za otvaranje hostela bez saglasnosti skupštine stanara po novom Zakonu o stanovanju (koji treba da bude usvojen do kraja februara)", rekao je Vesić novinarima u PKS.

On rekao da postoji mnogo pritužbi građana na rad hostela na teritorijama opština Stari grad, Savski venac i Vračar i da tu mora da se uvede red. Kako kaže, gradske vlasti su napravile radnu grupu i radi se na donošenju odluke koja će rešiti taj problem.

"Hosteli koji se već nalaze u zgradama imaće rok između tri i šest meseci, verovatnije je šest, da pribave saglasnosti skupštine stanara", naveo je Vesić. On je naglasio da zaista postoje velike primedbe građana oko otvaranja hostela, kao i da grad nije protiv hostela, ali da se mora znati neki red.

"Ne može da se otvori hostel, a da se ometa život svih drugih", dodao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track