VESIĆ: U Beogradu se sve više gradi
Foto: Beoinfo

Mnogi projekti pokrenuti s mrtve tačke

VESIĆ: U Beogradu se sve više gradi

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić je rekao danas da su u Beogradu mnogi projekti pokrenuti sa "mrtve tačke" i da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena iskorišćavanju oko 200 kilometara obala na teritoriji Beograda.

Vesić je na Prvoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina rekao da su ranije investitori u Beogradu čekali godinama kako bi rešili razne probleme, dok se sada mnogi projekti realizuju.

"Rešili smo administrativne probleme i pokrenuli čitav lanac investicija u Beogradu. Radi se kompleksu u Rajićevoj ulici, zatim IKL - Central garden u Dalmatinskoj ulici, nova zgrada Erport sitija, hotel Jugoslavija, pokrenut je pojekat Beko pored Zoološkog vrta kod Kalemegdana. Počela je gradnja tržnog centra u Višnjičkoj ulici Itd", precizirao je Vesić.

Kako kaže, to su sve projekti gde su počeli da se izvode radovi ili će početi gradnja u narednim mesecima.

"Svi investitori koji dolaze u Begorad mogu da očekuju da će gradska vlast sve probleme rešiti zajedno sa Vladom Srbije", naglasio je gradski menadžer.

On je rekao da će grad posebnu pažnju posvetiti razvoju leve obale Dunava od od Pupinovog do Pančavačkoj mosta, kao i na potezu od ka Adi Huji.

"Broj kranova znači koliko ste uspešni, do pre dve godine niste imali nijedan kran osim onog u naselju Stepa Stepanović koji je država gradila", istakao je Vesić.

On je dodao da se prvi put održava konferencija o razvoju nekretnina u Srbiji, što je dokaz u kom pravcu se razvijaju Srbija i Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track