NIKODIJEVIĆ: Beograd čini sve da privuče investitore
Foto: Beoinfo

Posao gradske vlasti da obezbedi preduslove

NIKODIJEVIĆ: Beograd čini sve da privuče investitore

Beograd -
Beograd čini sve što može da animira investitore da ulože u grad, posao gradske vlasti je da stvori sve preduslove za to i u tome je uspešna, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Nikodijević je najavio da će usvajanjem novog Generalnog urbanističkog plana, biti stvorene nove privredne zone koje će dobiti potrebnu komunalnu infrastrukturu.

"Radimo i na novim zonama kojima ćemo pozvati investitore da dalje ulažu u Beograd", rekao je Nikodijević, a saopštila je danas Gradska uprava.

On je podsetio da je pre nekoliko dana u Bariču predstavljeno ulaganje "Meite", koja će raspisati konkurs za zapošljavanje prvih radnika, a u kojoj bi trebalo da bude zaposleno 1.300 ljudi.

On je kazao i da će uskoro početi radovi oko hotela Jugoslavija, čime će taj deo grada dobiti novi izgled, jer će u okviru "Kempinski hotela" postojati tržni centri i apartmani.

"Tu su i investicije kod nekadašnje zgrade saveznog MUP, gde će biti hotel Hilton. Sve to govori da hotelski lanci prepoznaju potencijal i žele da ulažu. Beograd postaje grad turista i prvi je po razvoju u Jugoistočnoj Evropi, na šta smo veoma ponosni", rekao je Nikodijević.

On je dodao da će novim Planom generalne regulacije koji obuhvata 20 prostornih celina na 77.000 hektara, biti bliže definisani razvojni potencijali grada na atraktivnim lokacijama, u centru grada, ali i na Makiškom polju, Adi Huji, u Novom Beogradu u zoni IMT-a i Brodogradilišta, u Marini Dorćol...što će otvoriti prostor za nova ulaganja i nova radna mesta.

Govoreći o izborima, Nikodijević je istakao da će sve biti urađeno po zakonu i predviđenim procedurama, ali je kazao da je, prema njegovom mišljenju, dobro što će republički i lokalni izbori biti istovremeno.

Govoreći o protestima nelegalnih taksista, Nikodijević je istakao da se zakon mora poštovati, kao i da taksisti koji štrajkuju imaju dozvole za rad pribavljene van Beograda, u drugim gradovima i da zato nisu mogli da rade u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track