MNOGO KRADEMO I RAZBIJAMO! Istraživanje Mercera: Beograd drugi najnebezbedniji grad u Evropi
Foto: Beta/Nenad Petrović

Problem nam pravi i korupcija

MNOGO KRADEMO I RAZBIJAMO! Istraživanje Mercera: Beograd drugi najnebezbedniji grad u Evropi

Beograd -
Lična bezbednost građanina nalazi se visoko na listi prioriteta kada se bira mesto za život. Zato je Mercer, jedna od najvećih svetskih kompanija specijalizovanih za ljudske resurse, i ove godine objavila listu najnebezbednijih gradova za život u Evropi.

Indeks (ne)bezbednosti se računa prema nekoliko komponenti, među kojima su odnosi s drugim državama, interna stabilnost, stopa kriminala, zakonodavstvo itd.

Pročitajte kojih 10 gradova su, prema Merceru, najnebezbedniji i zašto:

10. Bukurešt - Uvršten u listu zbog široko rasprostranjene korupcije i sitnog kriminala.9. Zagreb - Našao se na listi zbog korupcije8. Riga - zbog razvijenog organiziranog kriminala i prostitucije.7. Rim - Ovaj grad je u stanju pripravnosti zbog mogućnosti terorističkih napada.6. Madrid - Zbog mera štednje koje su dovele do visoke stope nezaposlenosti.5. Budimpešta - Veliko povećanje socijalnih nemira u gradu nakon izbegličke krize. 4. Sofija - Poznata je po društvenim nemirima, Bugarska je najsiromašnija članica Evropske unije.3. Atina - Priliv migranata i česte demonstracije u ovom gradu su drastično smanjile bezbednost.2. Beograd - Zauzeo je drugo mesto zbog korupcije i podmićivanja, krađe i vandalizma.1. Kijev - Na prvom mestu je zbog stalnih nemira i njegovog odnosa s Rusijom, te nasilnih protesta u kojima je ubijeno ili ranjeno na stotine ljudi.

(N1 Zagreb)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track