VESIĆ: Uskoro izgradnja severnih pristupnica Mostu na Adi
Foto: Beoinfo

Radovi počinju 1. aprila

VESIĆ: Uskoro izgradnja severnih pristupnica Mostu na Adi

Beograd -
U Beogradu je danas potpisan ugovor o izgradnji severnih pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi, od Tošinog bunara do ulice Đorđa Stanojevića, a kako je rečeno, radovi bi trebalo da počnu 1. aprila i koštaće 13, 5 miliona evra.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da je rok za izvođenje radova 365 dana, a da je na međunarodnom tenderu koji je raspisao Grad Beograd, pobedila španska kompanija "Rubau", koja je, kako je rekao, dala najbolju ponudu.

"Drago mi je što će ovaj posao konačno biti završen. Ovaj posao traje od 2010. godine, a pristupne saobraćajnice nije bilo moguće realizovati, jer su se na trasi tih saobraćajnica nalazila neformalna romska naselja", rekao je Vesić nakon potpisivanja ugovora u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Navodeći da je Grad tokom 2014. i 2015. godine raselio više od 50 takvih porodica, on je podsetio da su one raseljene na dve lokacije, u Orlovsko naselje i Jabučki rit.

"Svi oni su dobili novoizgrađene stanove i to smo uradili zajedno sa EU. Na taj način smo na jedan evropski i civilizovan način rešili ta nehigijenska naselja, odnosno ti ljudi su dobili stanove u kojima mogu normalno da žive, a sa druge strane, omogućili smo da se realizuje taj posao", rekao je Vesić.

On je naglasio da izgradnja pomenutih pristupnih saobraćajnica košta 13, 5 miliona evra i dodao da očekuje da će izvođač veoma brzo početi sa radom.

Gradski menadžer je rekao da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju motor razvoja Beograda i najvažnija kompanija od koje Beograd "živi".

"Koliko ova kompanija pokrene radova, od toga mi dobijamo naknadu i izgrađujemo infrastrukturu", dodao je Vesić.

Ugovor o izgradnji pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi potpisali su direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i direktor za Istočnu Evropu španske kompanije Constručiones Rubau S.A. Marcos Ruiz Beltran koji je rekao da bi radovi trebalo da počnu prvog aprila.

"Od tog trenutka uložićemo sve naše napore kako bismo izašli u susret i zadovoljili očekivanja", istakao je Beltran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track