Dačić sa Romima na proslavi Đurđevdana
Foto: TANJUG

Dačić sa Romima na proslavi Đurđevdana

Beograd -
Braćo i sestre Romi, srećna vam slava. Čestitam vam, istina, tek treći dan slave jer sam na Đurđevdan bio zauzet izborima, obratio se Dačić domaćinima
1 / 5 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik gradskog odbora SPS-a Aleksandar Antić obišli su danas naselje Vojni put u Zemunu gde su prisustvovali obeležavanju trećeg dana slave Đurđevdan, razgovarali sa predstavnicima romske nacionalne zajednice i obećali im bolji život. Ugošćeni u kući porodice Ramadanović, na tradiocionalan način uz muziku, hranu i piće i uz skandiranje "Ivice",

"Brate Saša", domaćini su iskazali oduševljenje zbog Dačićevog dobrog izbornog rezultata uvereni da će im pomoći u periodu koji sledi.

Dačić, koji je i prošle godine prisustvovao slavskom obeležavanju u toj porodici i ovog puta im se obratio tradicionalnim "Braćo i sestre Romi, srećna vam slava. Cestitam vam, istina, tek treći dan slave jer sam na Đurđevdan bio zauzet izborima".

"Ja znam da kod vas mnogi političari dolaze pre izbora, ali ja kao i prošle godine, dolazim iz drugog razloga i očekujte me i ubuduće. Zajedno moramo da se borimo za Srbiju u kojoj će ravnopravno da žive svi ljudi, da stvorimo zemlju lepšeg života koji podrazumeva školovanje dece, ekonomski prosperitet , zapošljavanje, bolje plate...", kazao je on.

Upravo najavu boljih plata Romi su dočekali sa posebnom blagonaklonošću i rečima: "Bez para nema ništa". Dačić je naglasio da nacionalna pripadnost ne sme da bude prepreka u ostvarivanju ljudskih prava svakog pojedinca u Srbiji i obećao da će nastaviti da štiti svakoga. "Vremena nisu laka, ali i kada su bila teža, Romi su pokazali da vole Srbiju više nego neki Srbi. Ne treba da odlazimo kao azilanti u Evropu već ovde da stvaramo bolji život. Računajte na nas", poručio je Dačić kome su na obeležavanju slave otpevali "Đurđevdan".

Zahvalnost na izbornoj podršci romskoj populaciji u Zemunu uputio je i predsednik gradskog odbora stranke Aleksandar Antić koji je precizirao da je upravo u tom kraju Dačić pobedio kao predsednički kandidat, a koalicija okupljena oko SPS-a osvojila najviše glasova. Antić se u obećanjima pridružio Dačiću i dodao da će gradska vlast nastaviti sa podrškom romskoj populaciji u cilju njihovog zapošljavanja, rešavanja infrastrukturnih i komunalnih problema, zdravstvene zaštite i njihovog uključivanja u sve tokove života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track