Palma i URS podržali Tadića u drugom krugu izbora

Palma i URS podržali Tadića u drugom krugu izbora

Politika -
Pozivam građane Srbije, ne samo one koji su glasali za našu koaliciju, već i za sve ostale da glasaju za Borisa Tadić. Ja imam pravo da ih pozovem, jer ako mi Jagodinci veruju hoću da cela Srbija glasa za Borisa Tadića, rekao je Marković

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je građane da u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja podrže predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića.

"Za nas su izbori završeni i želim da pozdravim budućeg predsednika Srbije Borisa Tadića", rekao je Marković dočekujući Tadića koji danas obilazi Jagodinu u predizbornoj kampanji.

"Pozivam građane Srbije, ne samo one koji su glasali za našu koaliciju, već i za sve ostale da glasaju za Borisa Tadić. Ja imam pravo da ih pozovem, jer ako mi Jagodinci veruju hoću da cela Srbija glasa za Borisa Tadića", rekao je Marković.

Jedinstvena Srbija je na parlamentarnim izborima nastupila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a Marković je prvi lider te koalicije koji je podržao Tadića. Prema njegovim rečima, prisustvovao je na nekoliko sastanaka Tadića sa brojnim ambasadorima i impresioniran je kako je on zastupao interese Srbije. "Prvi put u Srbiji, od kada postoji višestranački sistem, postoji politička stabilnost i zbog Borisa Tadića dolaze strani investitori", rekao je Marković.

Tadić je, u susretu sa Markovićem i građanima u centru Jagodine, ocenio da je pitanje patriotizma pitanje novih radnih mesta. Prema njegovim rečima, nacionalne interese treba braniti na praktičan način. "U ovom gradu je mnogo učinjeno, pre svega, zbog Palme. Svaka čast na rezultatima, jer bez evropske Jagodine nema ni evropske Srbije. Morate imati prijateljske odnose sa koalicionim partnerima, ali mora da se zna red i šta ko radi", rekao je predsednik DS. Prema njegovim rečima, SPS-JS-PUPS i DS su nekada bili oponenti, ali su se pomirili i izglasali novu budućnost za Srbiju. Obraćajući se građanima, Tadić je kazao da mu treba njihova podrška da do 20. maja ubede svakog nevernog Tomu da ne glasa za Tomu (predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikolića).

Ujedinjeni regioni Srbije takođe su u drugom krugu predsedničkih izbora podržali kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, saopšteno je danas posle sednice Predsedništva URS-a.

"Ujedinjeni regioni Srbije će u narednom periodu još jače i odlučnije nastaviti borbu za jake regione i decentralizaciju Srbije, bez obzira da li će biti u vlasti ili u opoziciji na republičkom nivou", navodi se u saopštenju URS-a. Predsedništvo URS-a je izrazilo zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatima i uspešnim predstavljanjem programa "Jaki regioni, jaka Srbija" od strane predsedničkog kandidata URS-a Zorana Stankovića, navodi se u saopštenju. URS je kao odlične ocenio i izborne rezultate stranke u centralnoj Srbiji, gde je, kako se navodi, dobila poverenje 12 odsto građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track