GLAVAŠ: Stanje u Obrenovcu stabilno, Sava porasla 4 cm, Kolubara stagnira
Foto: Beoinfo

U Beogradu kiša umerenog intenziteta

GLAVAŠ: Stanje u Obrenovcu stabilno, Sava porasla 4 cm, Kolubara stagnira

Beograd -
BEOGRAD - Na teritoriji opštine Obrenovac stanje je stabilno, a kanalizacioni sistem može da primi određene količine padavina, izjavio je direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

– Kompletan sliv reke Kolubare sa svim pritokama je u stagnaciji, akumulacije Rovni, Kladnica i Čikovac su u potpunosti prazne i ne očekujemo veće probleme u tom slivu ukoliko i dalje bude ovako slab intenzitet padavina. Reka Sava je u poslednjih 12 sati porasla četiri centimetra, imamo merne stanice na prilazu Obrenovcu u selu Skele i Ušće, a na vezi smo sa „Elektroprivredom Srbije”, sa Tentom B ukoliko bude bilo potrebe da se postavljaju džakovi – istakao je Glavaš i dodao da su naplavine koje su stigle iz pravca Šapca na prilazima Obrenovcu pročišćene.

Prema njegovim rečima, trenutno nema nijedan veći problem na teritoriji grada Beograda, osim pojedinačnih plavljenja njiva na prostoru Obrenovca.

- Zajedno sa Komunalnom policijom i inspekcijom i Sektorom za vanredne situacije pratimo razvoj situacije na terenu i reagujemo po potrebi, naveo je Glavaš.

Na teritoriji grada Beograda, dodao je on, ceo dan pada kiša umerenog intenziteta, očekivana količina padavina je između 14 i 18 litara u centralnim gradskim delovima, a na rubovima grada se može očekivati do 25 litara po metru kvadratnom.

– To nisu prevelike padavine za grad Beograd, sistem ulične mreže to lako sprovodi. Sva gradska komunalna preduzeća su u pojačanom stepenu angažovanja, posebno JVP „Beogradvode”, kojem su sva komunalna preduzeća stavila na raspolaganje svoju mehanizaciju. U ovom momentu je na celoj teritoriji grada Beograda vodotok u redovnoj odbrani od poplava osim kod Kule Nebojša, gde je stanje vanredne odbrane od poplava.

Taj prilaz od kule ka Dunavu je onemogućen za sva motorna vozila i postavljene su barijere kako se u tu zonu ne bi ulazilo – naglasio je Glavaš i dodao da se u narednom periodu očekuje porast Save i Dunava u proseku 15 do 20 centimetara do vikenda.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track