MALI OBIŠAO NASIP NA ZABREŽJU: Situacija u Obrenovcu sa vodom je pod kontrolom
Foto: Beoinfo

Rastu Peštan i Kolubara

MALI OBIŠAO NASIP NA ZABREŽJU: Situacija u Obrenovcu sa vodom je pod kontrolom

Beograd -
OBRENOVAC - Situacija u Obrenovcu je pod kontrolom, a iako je vodostaj Kolubare i Peštana u porastu, reke su u koritu i ne postoji opasnost od izlivanja u ovom trenutku, rekao je gradonačelnik Siniša Mali prilikom današnjeg obilaska nasipa Perilo na Zabrežju.

– Vlada Republike Srbije proglasila je vanrednu situaciju, tako da vojska i policija zajedno sa pripadnicima gradskih i opštinskih štabova prate stanje na terenu iz minuta u minut. Za sada se reaguje preventivno – naveo je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je upravo ovaj nasip pre dve godine bio urušen sa unutrašnje strane, nakon čega se izlila reka. Perilo kao i svi ostali nasipi i bedemi na teritoriji Obrenovca su obnovljeni, tako da su sada kvalitetniji i sigurniji, precizirao je Mali.

– Monitoring stanja na terenu je konstantan, a pripremljeno je i 6.000 džakova sa peskom za preventivno reagovanje. U prethodnih godinu i po dana oko 55 kilometara kanala i korita reka je očišćeno, što je od izuzetne važnosti zbog većeg protoka vode – istakao je Mali.

Potpukovnik Miroslav Stefanović je rekao da su oficiri Vojske Srbije neprekidno na vezi sa kriznim štabovima, zbog čega vojska brzo reaguje i pruža pomoć narodu u zaštiti života i imovine.

Nasip Perilo obišao je i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor „Beogradvoda” Nenad Đinđić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track