FOLIĆ OBIŠAO RADOVE: Počela montaža česme kod Crvenog petla
Foto: Beoinfo

Na platou su već posađena nova stabla

FOLIĆ OBIŠAO RADOVE: Počela montaža česme kod Crvenog petla

Beograd -
BEOGRAD - Gradski urbanista Milutin Folić obišao je radove na uređenju platoa kod Crvenog petla zajedno sa projektantom Sinišom Temerinskim.

Na platou su već posađena nova stabla, a u toku su završni radovi popločavanja kamenim pločama i postavljanja rasvete. Počela je i montaža česme.

- Česma je projektovana na novoformiranom pešačkom trgu kod Crvenog petla, doskorašnjoj saobraćajnoj raskrsnici. Gradi se od blistavo belog mermera, osmougaona je i sa izlivima vode na četiri strane. Na vrhu česme će biti postavljena skulptura petla od crvenog granita. Bela česma, uokvirena posađenim stablima crvenog javora, biće novi prepoznatljivi motiv ovog dela beogradske centralne zone. Voda će stalno teći i daće novi zvuk ovom delu beogradske pešačke zone. Voda, zelenilo i klupe oko česme oplemeniće gradski prostor namenjen svim građanima i posetiocima Beograda - rekao je Milutin Folić.

Radove izvodi „Beogradski vodovod i kanalizacija” sa svojim podizvođačima. Autor projekta česme je arhitekta Branislav Jovin, a skulpture petla vajar Nebojša Savović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track