VESIĆ: Beograd je ponosan na paraolimpijce i raduje se svakoj osvojenoj medalji
Foto: Beoinfo

Podrška svim aktivnostima

VESIĆ: Beograd je ponosan na paraolimpijce i raduje se svakoj osvojenoj medalji

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je Grad Beograd ponosan na rezultate paraolimpijaca i dodao da je ove godine izdvojeno više novca za sportske aktivnosti te organizacije.

"Grad Beograd ponosan je na paraolimpijce i radovaće se svakoj novoj osvojenoj medalji", rekao je Vesić na godišnjoj svečanosti Paraolimpijskog komiteta Srbije. Vesić je godišnjoj svečanosti ženskoj stonoteniskoj repreznetaciji, koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, uručio nagradu za najuspešniji tim u protekloj godini, dok je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio priznanje najuspešnijoj sportistkinji, aktuelnoj evropskoj prvakinji u stonom tenisu Borislavi Perić Ranković.

"Ove godine izdvojeno je više sredstava nego prošle za finansiranje sportskih aktivnosti i to oko 4,8 miliona dinara, što pokazuje da i u vreme štednje grad daje na značaju svemu onome što vi radite. S druge strane, nastojimo da što više Beograd prilagodimo osobama sa invaliditetom i veoma smo blizu cilju da se u glavnom gradu postavi i stota rampa u stambenim zgradama", rekao je Vesić i dodao da se na tome će zaustaviti gradska Uprava.

Ministar Vanja Udovičić je rekao da su medalje paraolimpijaca podstrek i obaveza za državu, ali i poruka mladima da se uključe u sistem sporta. On je precizirao da u Srbiji deset odsto stanovništa čine osobe sa invaliditetom, te da je zadatak svakog pojedinca da napravi ambijent za inkluziju.

Uspehe naših sportista pozdravili su i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i poverenica za ravnopravnost građana Brankica Janković.

Za najuspešnijeg sportistu proglašen je aktuelni svetski prvak u bacanju čunja Željko Dimitrijević, dok je najuspešniji trener u 2015. selektor stonoteniske reprezentacije Zlato Kesler. Specijalna priznanja Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je Vanji Udovičiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja