EVO ZAŠTO JE IZGOREO: Depo na Bulevaru je tokom Drugog svetskog rata bio nacistički logor!
Foto: Dragana Udovičić

Ovo niste znali

EVO ZAŠTO JE IZGOREO: Depo na Bulevaru je tokom Drugog svetskog rata bio nacistički logor!

Beograd -
Ova zgrada je u vreme drugog svetskog rata bila nacistički logor, a pre toga se u njoj nalazila početna stanica zaprežnog tramvaja kojim su se vozili Beograđani

U razarajućem požaru koji je potpuno uništio Depo u Bulevaru kralja Aleksandra nisu izgorele samo tezge već i jedan deo beogradske istorije.

Ova zgrada je u vreme drugog svetskog rata bila nacistički logor, a pre toga se u njoj nalazila početna stanica zaprežnog tramvaja kojim su se vozili Beograđani.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Depo je 1996. godine pretvoren u prodajni centar. Zdanje su renovirali, popravljen je krov i sređen pod. U prostor od 1000 kvadratnih metara ubačeno je 160 tezgi koje su ponuđene zakupcima.

Zbog velikog interesovanja prodajna mesta su razgrabljena a zakupci su se za protekle dve decenije retko menjali. Na tezgama se uglavnom prodavala garderoba i kozmetika, a zbog pristupačnih cena najčešći kupci bili su mladi.

Požar koji je uništio ovo zdanje i napravio ogromnu štetu zakupcima tezgi izbio je 23. avgusta 2014 godine. Na svu sreću u njemu niko nije stradao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track