INCIDENT U OŠ LAZA KOSTIĆ: Roditelji stali u odbranu nastavnika posle đačke tuče na času
Foto: Kurir Nemanja Pancic

Mame i tate potpisivale peticiju da ga ne otpuste

INCIDENT U OŠ LAZA KOSTIĆ: Roditelji stali u odbranu nastavnika posle đačke tuče na času

Beograd -
BEOGRAD - Velika prašina podigla se na društvenim mrežama zbog Vladimira Krunića, nastavnika geografije OŠ "Laza Kostić" na Novom Beogradu, koji je, kako tvrde roditelji mališana čija deca pohađaju ovu školu, suspendovan samo zato što je razdvojio dvojicu učenika koja su se potukla na času.

Milorad Jauković, direktor škole, međutim, tvrdi da je u pitanju teža povreda radne obaveze i veliki propust nastavnika.

Incident se dogodio 4. marta, za vreme četvrtog časa jednog odeljenja osmog razreda.- Dvojica đaka su se verbalno sukobila. Nastavnik je pokušao da ih smiri, jednog je propitao i dao mu jedinicu da bi ovaj, vraćajući se na mesto, šutnuo druga iz razreda. U tom trenutku je zvonilo za kraj časa, a dečaci su nastavili da se prepiru. Nastavnik je prišao učeniku kome je prethodno dao slabu ocenu, uhvatio ga je za potiljačni deo i gurnuo licem prema stolu - objašnjava Jauković.

Uvidevši propust, nastavnik je poveo učenika kod psihologa. Nakon toga i roditelji su prijavili ovaj slučaj rekavši da je njihovo dete poniženo na času.- Vladimir je napravio zapisnik o događaju i suspendovan je na nedelju dana. Svestan je da je pogrešio i žao mu je. Ovo je najblaža kazna koju je mogao da dobije - objašnjava direktor.Uprkos svemu, đaci tvrde da je Krunić jedan od omiljenih nastavnika, pa je osamdesetak roditelja potpisalo peticiju da se ne otpusti.

- Roditelji su mislili da će Vlada da dobije otkaz. Poslao sam ga na preglede gde je ustanovljeno da je sposoban za rad i on je nakon jedne sedmice vraćen na nastavu. To što su mu roditelji pružili podršku je lepo, on je solidan nastavnik, iako se priča da je pre nekoliko meseci došao u sukob sa nekim đacima. On je miran čovek, mada ga možda suštinski i ne poznajem jer on ovde radi nekoliko dana, a ostalo vreme predaje u Srednjoj mašinskoj školi - zaključuje Jauković.

- Nastavnik Krunić, kada nije uspeo da reši problem na času i kada je video da ne vlada situacijom u učionici, trebalo je da pozove psihologa ili mene da reagujemo - objašnjava pravilnik direktor škole Jauković. Tako bi, u teoriji, trebalo da izgleda postupanje u incidentnoj situaciji. Mnogo puta, međutim, nastavnici su prinuđeni brzo da reaguju kako bi sprečili teže posledice.

(Blic/Ana Đokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track